Ζαχαράκη και Παγώνη στο MEGA για την επαναλειτουργία των σχολείων

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 163

Για την επαναλειτουργία των σχολείων και το υγειονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα συμβεί αυτό, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη και η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, θα αποσταλούν σήμερα οδηγίες σε όλα τα σχολεία, σχετικά με τη νέα σχολική πραγματικότητα.

Στις οδηγίες, όπως είπε, θα περιλαμβάνονται τόσο τα θέματα για τη χρήση μάσκας, όσο και το ποιες θα διαδικασίες θα ακολουθηθούν σε περίπτωση που προκύψει κρούσμα σε κάποια σχολική μονάδα.

«Τα παιδιά μπορούν να μάθουν τις οδηγίες και να τις ακολουθούν. Δεν είναι το ιδανικό πλαίσιο, αλλά πρέπει να τηρηθεί» σημείωσε σχετικά.

Παράλληλα, η υφυπουργός γνωστοποίησε, πως οι εκάστοτε Ιατρικοί Σύλλογοι κάθε νομού θα πραγματοποιούν ενημερώσεις στα σχολεία για τα θέματα της χρήσης μάσκας και της υγιεινής που πρέπει να τηρούν οι μαθητές.

Ακόμα, υπογράμμισε, ότι κάθε σχολείο θα έχει υπεύθυνο για τον κορωνοϊό, ο οποίος θα παρακολουθεί τις σχετικές ενημερώσεις αλλά και την τήρηση των μέτρων.

Σε ότι αφορά στη διενέργεια τεστ κορωνοϊού στους εκπαιδευτικούς, υπογράμμισε πως δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο με την επιτροπή, και πώς θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ, εφόσον χρειαστεί.

Τέλος, τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας και την ΚΕΔΕ για το θέμα των μασκών στα σχολεία.

«Θα είμαστε έτοιμοι για τις μάσκες όταν πρέπει» σημείωσε.

Από την πλευρά της, η κ. Παγώνη, υπογράμμισε την καθοριστική σημασία για τη χρήση μάσκας.

«Η ασφάλεια των παιδιών σημαίνει μάσκα. Η μάσκα σώζει ζωές.

Τα παιδιά με ογκολογικά προβλήματα φοράνε μάσκες 24 ώρες το 24 ώρο και έχουν σωθεί από λοιμώξεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μενού