Ευχές Πρωθυπουργού για τη νέα σχολική χρονιά

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 172

Σήμερα χτύπησε το πρώτο κουδούνι για το νέο σχολικό έτος και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρευρέθηκαν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Ανάργυρων λαμβάνοντας μέρος στην τελετή αγιασμού και εκφράζοντας τις δικές τους ευχές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού:

«Αγαπημένα μου παιδιά, θέλω να σας ευχηθώ να έχουμε μια καλή, δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία πάνω απ’ όλα. Βλέπετε ότι η φετινή χρονιά ξεκίνησε διαφορετικά απ’ αυτό που θα περιμέναμε. Φέτος θα πρέπει να κάνουμε όλοι μια παραπάνω προσπάθεια να κρατήσουμε τους εαυτούς μας υγιείς, να φροντίσουμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

Ξέρω ότι δεν είναι πολύ εύκολο να περνάτε όλη σας την ημέρα φορώντας μια μάσκα. Θαυμάζω, όμως, το γεγονός ότι όλες και όλοι δείχνετε αυτή τη συνέπεια και θα κάνετε, τελικά, αυτό το οποίο είναι σωστό. Και πρέπει να σας πω ότι είναι σε μια στιγμή που επιτρέπεται ο ένας να αντιγράφει τον άλλον. Στο να φοράτε τη μάσκα, να κρατάτε αποστάσεις, να πλένετε τα χέρια σας, να αποφεύγετε τις πολλές αγκαλιές, να αποφεύγετε τα φιλιά.

Φέτος, εκτός από γράμματα, θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πως θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες. Θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς, θα ακούμε πάντα τους δασκάλους μας και όλα θα πάνε καλά. Και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τη ζωή μας στο σχολείο, έτσι όπως ήταν στο παρελθόν.

Να ευχηθώ καλή δύναμη και σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Να τους ευχαριστήσω για την αφοσίωση με την οποία επιτελούν το καθήκον τους, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες. Συγχαρητήρια και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κύριε δήμαρχε, για το γεγονός ότι τα σχολεία είναι έτοιμα σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τις μάσκες τους, με τα παγούρια τους, αλλά κυρίως με τη σωστή ενημέρωση, η οποία τόσο είναι απαραίτητη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.

Σας εύχομαι και πάλι μια καλή, γεμάτη και χαρούμενη χρονιά».

 

Μενού