Εγκύκλιος: Εξ αποστάσεως διδασκαλία στην Ειδική Αγωγή

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 231

Η Υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, με σχετική εγκύκλιο, γνωστοποιεί οδηγίες για εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Με σκοπό την κατά μέγιστο βαθμό διατήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και κυρίως της εκπαιδευτικής σχέσης και επαφής μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών που φοιτούν σε όλα τα εκπαιδευτικά πλαίσια (Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή γενικά σχολεία με Παράλληλη Στήριξη ή άλλον τρόπο εκπαιδευτικής υποστήριξης), καλούνται τα στελέχη διοίκησης της εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε., Δ.Π.Ε., Δ.Δ.Ε.) και οι δομές επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) και εκπαιδευτικής και συμβουλευτικής υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) όπως οργανώσουν την εξ αποστάσεως παροχή κατάλληλων οδηγιών προς τους/τις Προϊσταμένους/ες, Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, όλων των τύπων και βαθμίδων, για την αξιοποίηση όλων των κατάλληλων μέσων, μεθόδων και του εκπαιδευτικού υλικού που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω σχετική εγκύκλιο, φροντίζοντας ταυτόχρονα για τη διάχυση καλών πρακτικών που εφαρμόζονται είτε από σχολικές μονάδες είτε από άλλες δομές της εκπαίδευσης ή άλλους επιστημονικούς φορείς ή δομές υποστήριξης της κοινότητας.

Εγκύκλιος για εξ αποστάσεως διδασκαλία

Είσαι εκπαιδευτικός; Μην χάνεις χρόνο! Μοριοδοτήσου τώρα, για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, παρακολουθώντας το Ετήσιο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κάνε αίτηση τώρα!

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Εγγραφές Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Προηγούμενο άρθρο
119 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Κύπρο
Μενού