Εξ αποστάσεως επιμόρφωση εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης στα ΕΠΑΛ

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 228

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς συμπεριλαμβανομένων των στελεχών εκπαίδευσης των ΕΠΑ.Λ. για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση για τo έτος 2020-2021 στο πλαίσιο της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Υλοποίηση της Επιμόρφωσης».

Στο πλαίσιο της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Υλοποίηση της Επιμόρφωσης» προβλέπεται η υλοποίηση της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών ΕΠΑ.Λ. που εμπλέκονται στις παρακάτω θεματικές ενότητες της Δράσης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» (στο εξής ΜΝΑΕ):

α) η εφαρμογή της εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας (συνδιδασκαλίας του ιδίου αντικειμένου από ζεύγη ομότιμων συνδιδασκόντων/-ουσών της ιδίας ειδικότητας) για τα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και των Μαθηματικών κατά προτεραιότητα στην Α’ Τάξη ΕΠΑ.Λ. για την ενίσχυση των μαθητών σε γνωστικό επίπεδο και στο επίπεδο της ενεργούς εμπλοκής τους, με όρους διαφοροποιημένης προσέγγισης της διδασκαλίας και της μάθησης,

β) η ενεργοποίηση του Συμβούλου – Καθηγητή/ήτριας για μαθητές και μαθήτριες προς υποστήριξη της σχολικής τους ένταξης, επίδοσης και δραστηριότητας,

Η υλοποίηση της επιμόρφωσης αφορά τις εξής ομάδες στόχους – ωφελούμενους:

α) εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης των ΕΠΑ.Λ. των κλάδων ΠΕ02 (Φιλολόγων) και ΠΕ03 (Μαθηματικών) για την υποστήριξη – εφαρμογή εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας για την ενίσχυση των μαθητών/τριών σε γνωστικό επίπεδο και στο επίπεδο της ενεργού εμπλοκής τους, με όρους διαφοροποιημένης προσέγγισης της διδασκαλίας και της μάθησης, στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών στην Α’ ΕΠΑ.Λ. β)εκπαιδευτικούς ΕΠΑ.Λ. (όλων των ειδικοτήτων) συμπεριλαμβανομένων των στελεχών εκπαίδευσης των ΕΠΑ.Λ. για την ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών / μαθητριών ως μόνιμους και αναπληρωτές (Σύμβουλος Καθηγητής/τριας)

2.1. Περιεχόμενο επιμόρφωσης – Θεματικές Ενότητες Η εξ αποστάσεως επιμόρφωση εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Λ. αφορά τρεις (3) θεματικές ενότητες:

  • Θεματική Ενότητα 1 (ΘΕ1): Εφαρμογή της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας (συνδιδασκαλίας του ιδίου αντικειμένου) για το μάθημα των Νέων Ελληνικών στην Α΄ τάξη ΕΠΑ.Λ.
  • Θεματική Ενότητα 2 (ΘΕ2): Εφαρμογή της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας (συνδιδασκαλίας του ιδίου αντικειμένου) για το μάθημα των Μαθηματικών στην Α΄ τάξη ΕΠΑ.Λ.
  • Θεματική Ενότητα 3 (ΘΕ3): Θεσμός Συμβούλου Καθηγητή/τριας – Ο ρόλος του/της στην υποστήριξη μαθητών και μαθητριών για την καλύτερη ένταξή τους στη σχολική ζωή, με προτεραιότητα τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ Τάξης ΕΠΑ.Λ.

Δείτε την πρόσκληση εδώ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δημόσιο – μειωμένο ωράριο & ειδική άδεια: Τι ισχύει για γνωματεύσεις ΚΕΠΑ (έγγραφο)
Προηγούμενο άρθρο
200 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα
Μενού