Κάλυψη διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων των σχολικών μονάδων με ΦΕΚ

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 208

ΦΕΚ, το οποίο περιλαμβάνει τους τρόπους κάλυψης των διδακτικών ωρών που χάθηκαν εξαιτίας των καταλήψεων όπως την περικοπή περιπάτων και την αξιοποίηση εορτών, δημοσιεύτηκε έπειτα από κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Παιδείας Θεόδωρου Σκυλακάκη, της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.

Αναλυτικά ορίζεται:

  1. Στα σχολεία που απώλεσαν διδακτικές ώρες λόγω καταλήψεων, η αναπλήρωσή τους εξασφαλίζεται κατά σειρά με τους ακόλουθους τρόπους, εντός τεσσάρων (4) μηνών:

α. Περικοπή περιπάτων, επισκέψεων και εκδρομών.

β. Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.

γ. Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορταστικές εκδηλώσεις και τα μαθήματα).

δ. Αξιοποίηση διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς και των Σαββάτων.

Δείτε εδώ κάποια από τα κορυφαία επιμορφωτικά Προγράμματα με ανοιχτές αιτήσεις, από το FREESTUDIES, τα οποία μοριοδοτούνται στις εκάστοτε προκηρύξεις για εκπαιδευτικούς δημοσίων ΙΕΚ, ΚΔΒΜ και e-ΚΔΒΜ:

Προσοχή! Περιορισμένος αριθμός θέσεων
  1. Ο Διευθυντής/ντρια συγκαλεί το Σχολικό Συμβούλιο, το οποίο εισηγείται στον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών τον τρόπο αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών στη βάση των ανωτέρω επιλογών και ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης και ο Σύλλογος αποφασίζει σχετικά. Η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών υποβάλλεται στον/στη Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ενημέρωση. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κάλυψη των διδακτικών ωρών_ΦΕΚ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αναδρομικά συνταξιούχων: Aπό σήμερα τα χρήματα στα ΑΤΜ -Ποιοι θα τα πάρουν πρώτοι
Προηγούμενο άρθρο
Δωρεάν Μεταπτυχιακή Κατάρτιση στην Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα
Μενού