Νωρίτερα και με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των φοιτητών, οι δηλώσεις διδακτικών συγγραμμάτων

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 191

Οι δηλώσεις των διδακτικών συγγραμμάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, για τους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.). Μετά την επιτυχή υλοποίηση της κατ΄ οίκον διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, ακολουθείται η ίδια διαδικασία και στο τρέχον εξάμηνο, καθώς οι ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 παραμένουν και η εκπαιδευτική διαδικασία στα Α.Ε.Ι. και τις Α.Ε.Α. εξακολουθεί να διενεργείται με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι δηλώσεις των φοιτητών ανήλθαν σε 251.825 και το πλήθος των δηλωθέντων συγγραμμάτων σε 1.377.788. Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος σε σχέση με το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, υποβλήθηκε μεγαλύτερος αριθμός δηλώσεων σε συντομότερο χρονικό διάστημα και με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται δύο μήνες νωρίτερα. Αναλυτικά συγκριτικά στοιχεία παρατίθενται στους συνοδευτικούς πίνακες και τα διαγράμματα.

Από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, ξεκίνησε η διαδικασία για την κατ΄ οίκον διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές ανά την επικράτεια και την Κύπρο, η οποία θα γίνει και αυτή τη φορά με ευθύνη και δαπάνη των εκδοτικών οίκων και σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη διευκρινιστική εγκύκλιο.

Σχετικά με το θέμα της διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε: «Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πρωτοβουλία της κατ΄ οίκον διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, και στο χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και ειδικά την ομάδα διαχείρισης του Πληροφοριακού Συστήματος “ΕΥΔΟΞΟΣ”, τους εκπροσώπους των εκδοτικών οίκων και βέβαια τους ίδιους τους φοιτητές οι οποίοι για ακόμη μία φορά ανταποκρίθηκαν άριστα. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων από την αρχή αυτής της υγειονομικής κρίσης αποδεικνύει ότι στέκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα παρέχοντας όλα τα νομοθετικά και επιχειρησιακά εργαλεία, προκειμένου η εκπαιδευτική διαδικασία να υλοποιείται δίχως εκπτώσεις. Η ακαδημαϊκή κοινότητα συνεχίζει να αποδεικνύει την προσαρμοστικότητα και την ετοιμότητά της και οι αριθμοί τόσο για τα ποσοστά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όσο και για τη δήλωση συγγραμμάτων, το αποτυπώνουν με τον πιο ξεκάθαρο και εμβληματικό τρόπο».

Το Δελτίο Τύπου σε μορφή word

Μενού