Μητσοτάκης: Ενδεχόμενη επέκταση του σχολικού έτους – περιορισμός των διακοπών του Πάσχα

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 205

Μήνυμα αισιοδοξίας απέστειλε στους πολίτες μιλώντας σε αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως η περιπέτεια της πανδημίας κορωνοιού τελειώνει σε 2 μήνες από σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε, ως το τέλος Μαρτίου θα έχουν γίνει στην Ελλάδα 1.700.000 εμβολιασμοί ενώ μέχρι το Σάββατο 13/2 θα έχουμε ξεπεράσει τους 500.000.

Σχετικά με τη λειτουργία της Εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας έκανε αναφορά στο φλέγον ζήτημα της ομαλής διεξαγωγής των πανελλαδικών ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περεταίρω επέκταση του σχολικού έτους αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Κάθε εβδομάδα στο σχολείο είναι κέρδος για τα παιδιά. Μακάρι να μπορούσαμε να κρατήσουμε τα παιδιά στο σχολείο στην Αττική. Η τηλεκπαίδευση είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Έχω ζητήσει από την υπουργό να γίνουν προσαρμογές. Στόχος να γίνουν κανονικά οι Πανελλήνιες εξετάσεις με μειωμένη ύλη. Θα γίνουν προσαρμογές, ενδεχόμενη επέκταση του σχολικού έτους, κάποιος περιορισμός των διακοπών του Πάσχα.

Μακάρι να μη χρειαστεί να ξανακλείσουμε. Η Πάτρα είναι ήδη κλειστή. Η Θεσσαλονίκη δεν είμαστε ακόμα εκεί, έχουμε και τραυματική εμπειρία από τη Θεσσαλονίκη που δεν θα θέλαμε να επαναληφθεί.” πρόσθεσε.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά σήμερα
Προηγούμενο άρθρο
ΦΕΚ: Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.
Μενού