Ζ. Μακρή: «Στόχος μας είναι οι Πανελλήνιες να γίνουν στην ώρα τους»

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 221

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή , μιλώντας στα «Παραπολιτικά» μεταξύ άλλων έκανε λόγο για την παράταση του σχολικού έτους, για το άνοιγμα των σχολείων καθώς και για την ύλη και τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών 2021.

Για τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών τόνισε πως λειτουργούν κανονικά εξ αποστάσεως.

Αναλυτικότερα, σχετικά με την παράταση του σχολικού έτους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επεξεργαζόμαστε  σχέδια να καλυφθεί πληρέστερα, καλύτερα,  η ύλη, να γίνουν οι επαναλήψεις όπου κι αν χρειάζεται και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο».

Έπειτα, σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις επισήμανε χαρακτηριστικά: «Όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο. Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος μας είναι οι Πανελλήνιες 2021  να γίνουν  στη συγκεκριμένη ώρα που έχουν προγραμματιστεί».

«Σε ότι αφορά τη ύλη της Γ  Λυκείου ήδη  έχει ανακοινωθεί από τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%.»

Τέλος, σε ότι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων τόνισε:  «Το υπουργείο έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί με κάθε τρόπο να καταχωρίζουν  τα κεφάλαια, τις ενότητες τις οποίες έχουν διδάξει. Επειδή ακριβώς, λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, εκδρομές, δεν υπήρξαν περισπασμοί, η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα».

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ο αριθμός των σχολείων που παραμένουν κλειστά και σήμερα
Προηγούμενο άρθρο
183 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στη Κύπρο
Μενού