Τηλεδιάσκεψη Κεραμέως με Νηπιαγωγεία Καρπάθου και Σουφλίου

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 182

«Ποιο ήταν το αγαπημένο σας παραμύθι;», «Έχετε χρόνο να διαβάζετε βιβλία;», «Τι κάνει ένας Υπουργός Παιδείας;». Αυτές και άλλες ερωτήσεις των μικρών μαθητών των νηπιαγωγείων Καρπάθου και Σουφλίου είχε τη χαρά να απαντήσει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε κοινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε χθες με την καίρια συμβολή των δύο νηπιαγωγών, της κυρίας Τριάδας Παπαδοπούλου, Προϊσταμένης του 2ου Νηπιαγωγείου Καρπάθου και της κυρίας Αναστασίας Παπαναστασίου, Προϊσταμένης του 1ου Νηπιαγωγείου Σουφλίου.

Η πρωτοβουλία για την ψηφιακή συνάντηση των δύο τμημάτων ελήφθη από την Υπουργό, μετά από μία επιστολή που της έστειλαν οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Καρπάθου, με την οποία ζητούσαν να μεσολαβήσει ώστε να μεταφερθούν με… αεροπλάνο στο Σουφλί, όπου έμαθαν ότι υπάρχει ένα ζαχαροπλαστείο «που κάνει το πιο τέλειο παγωτό στον κόσμο»!

Η κα Κεραμέως ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή τους και, εφόσον ήταν αδύνατον να πάνε αεροπορικώς στο Σουφλί, οργάνωσε να επισκεφθούν διαδικτυακά τους συνομηλίκους τους, ανταλλάσσοντας πληροφορίες για τον τόπο τους, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, τη σχολική τους καθημερινότητα και… τα αγαπημένα τους φαγητά. Η Υπουργός τόνισε ότι, παρά τα αδιαμφισβήτητα δεινά της υγειονομικής κρίσης, η εκπαιδευτική κοινότητα απέκτησε ένα πολύ χρήσιμο τεχνολογικό εργαλείο, τις σύγχρονες τηλεδιασκέψεις, που εξασφάλισε τη δυνατότητα σε δύο σχολεία από το βόρειο και το νότιο άκρο της Ελλάδας να συνομιλήσουν σε μία ζωντανή σύνδεση.

Οι μικροί μαθητές ζήτησαν να μάθουν για τι φημίζεται ο τόπος των συνομηλίκων τους από την άλλη άκρη της χώρας, τι θα τους έδειχναν αν αντάλλασσαν επισκέψεις, ποια είναι τα τοπικά προϊόντα και ποιο είναι το παραδοσιακό τους φαγητό. Απευθυνόμενα στην Υπουργό, τα παιδιά εξέφρασαν απορίες για το ρόλο της, την παιδική της ηλικία, τον ελεύθερο χρόνο της και τις προτιμήσεις της στο παγωτό! Τα παιδιά της Καρπάθου είχαν ετοιμάσει ακόμη μία έκπληξη, έναν λυράρη που έπαιξε παραδοσιακή μουσική, ενώ ολοκλήρωσαν την τηλεδιάσκεψη με αυτοσχέδια δεκαπεντασύλλαβη μαντινάδα που συνέγραψαν οι γονείς τους:

«Του τόπου μας το καύχημα είναι η παράδοσή μας

με μαντινάδες δείχνουμε τι λέει η ψυχή μας.

Θερμό το καλωσόρισμα είναι στην Υπουργό μας

από δασκάλους, μαθητές και απ’ όλο το σχολειό μας.

Ένα απ’ όλα τα καλά που ‘χει η τεχνολογία

είναι που έφερε κοντά δυο μακρινά σχολεία.

Χτυπάει με αγάπη σήμερα η παιδική καρδιά μας

εσείς κυρία Υπουργέ που είστε συντροφιά μας.

Τους μαθητές απ’ το Σουφλί εμείς ευχαριστούμε

όνειρο είναι από κοντά μια μέρα να σας δούμε.»

2021 03 04 at 11.58.16

PHOTO 2021 02 22 20 38 33 4

PHOTO 2021 02 22 20 38 33 3

PHOTO 2021 02 22 20 38 33 2

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Εγκύκλιοι προς ΑΕΙ, ΑΣΤΕ και ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑ για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
Προηγούμενο άρθρο
Έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για χαρακτηρισμό περαιτέρω δημοσίων σχολείων ως Πρότυπων ή Πειραματικών
Μενού