Μήνυμα Ν. Κεραμέως για την πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 169

Το δικό της μήνυμα έστειλε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως για την 6η Μαρτίου, πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αγαπητές και αγαπητοί, μαθήτριες και μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η 6η Μαρτίου συνιστά μία ημέρα – αφορμή να ενώσουμε τις φωνές μας και να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στη σχολική βία και τον εκφοβισμό. 

Αναλαμβάνουμε όλοι μαζί δράσεις, ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει μόνο του, ανυπεράσπιστο, εκτεθειμένο.

Στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, πιλοτικά για φέτος και με σχεδιασμό για  όλα τα σχολεία της χώρας από του χρόνου, περιλαμβάνονται προγράμματα που αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Συμπερίληψη, τον Αλληλοσεβασμό, το Σεβασμό στη διαφορετικότητα, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Θεσπίσαμε το Σύμβουλο Σχολικής Ζωής, εκπαιδευτικό που συμβάλλει περαιτέρω στην καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, δίνοντας «διέξοδο» σε μαθητές αλλά και γονείς να μιλήσουν για τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς ή τους φόβους τους.

Εξασφαλίσαμε για την εκπαιδευτική κοινότητα πάνω από 2.000 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, τους οποίους και επιμορφώνουμε, σε κομβικής σημασίας θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα ψυχοσυναισθηματικής και κοινωνικής υποστήριξης των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Προχωρούμε σε ενημερωτικές καμπάνιες από κοινού με άλλους οργανισμούς, δήμους, φορείς, σχεδιάζουμε προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης για την προστασία από τους κινδύνους του διαδικτύου και το διαδικτυακό εκφοβισμό. Είναι καίριας σημασίας να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας να κινούνται με ασφάλεια κατά τις διαδικτυακές περιηγήσεις τους, ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω την ψηφιακή τους υπευθυνότητα και να απολαμβάνουν μόνο τα οφέλη των νέων μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας.

Όλες αυτές τις πρωτοβουλίες τις υλοποιούμε μαζί, με εσάς τους εκπαιδευτικούς και με τα ίδια τα παιδιά μας, γι’ αυτό και σας ευχαριστούμε θερμά για την καίρια συμβολή σας στην προστασία της ασφάλειας και την υγείας των μαθητών μας, σωματικής και ψυχικής. 

Αγαπητά μας παιδιά,

Η ενημέρωσή σας και η ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, του bullying και του cyber bullying είναι το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση ενός νοσηρού φαινομένου.

Ένα είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας: Μιλήστε. Και μιλήστε τώρα. Είμαστε δίπλα σας. Κανένα παιδί δεν είναι μόνο.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αποτελέσματα ενστάσεων-αιτήσεων θεραπείας μετεγγραφών/μετακινήσεων ακαδημαϊκού έτους 2020 – 2021.
Προηγούμενο άρθρο
Παράταση σχολικής χρονιάς χωρίς προαγωγικές εξετάσεις
Μενού