Νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 234

Σήμερα,  8 Μαρτίου ξεκινάει το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Μαθαίνουμε Ψηφιακά-Διδάσκουμε Ψηφιακά», που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο.

Αξιοποιώντας τη γνωστή edx πλατφόρμα, που έχουν δημιουργήσει το Harvard και το ΜΙΤ για την παροχή ανοιχτών διαδικτυακών μαθημάτων, και προσαρμόζοντάς τη στις ανάγκες του, το ΥΠΑΙΘ συνεχίζει την επιμορφωτική πολιτική του αναμορφώνοντας την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών μέσα από μία σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική μορφή επιμόρφωσης που προσιδιάζει στα νέα δεδομένα και της απαιτήσεις της εποχής.

Στόχος του νέου MOOC (Massive Open Online Course), παραμένει η παιδαγωγικά αποτελεσματική αξιοποίηση της τεχνολογίας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης, ώστε οι μελλοντικoί πολίτες να είναι εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες ικανότητες για την πλήρη ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους.

Το πρόγραμμα, εναρμονισμένο με τους εκπαιδευτικούς στόχους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Πλατφόρμας 21+, προτάσσει την ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων, όπως η επίλυση προβλημάτων, η ευελιξία και η δημιουργικότητα, και συνολικά, τον ψηφιακό και τεχνολογικό εγγραμματισμό.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί θα είναι πιο εξοικειωμένοι με τις αποκαλούμενες 4Cs δεξιότητες: της Συνεργασίας (Collaboration), της Επικοινωνίας (Communication), της Κριτικής Σκέψης (Critical Thinking) και της Δημιουργικότητας (Creativity), και περισσότερο σε θέση να διαμορφώνουν εκπαιδευτικές εμπειρίες που αξιοποιούν σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο, τον υπεύθυνο φορέα της ΕΕ για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και καινοτομίας στην εκπαίδευση, και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Σημαντικό ποσοστό των μαθητών που είναι σήμερα στο δημοτικό έχει εκτιμηθεί ότι θα ακολουθήσουν επαγγέλματα που δεν υπάρχουν ακόμη. Σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η προετοιμασία και πρόβλεψη για τις μελλοντικές απαιτήσεις δεξιοτήτων, είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που προωθούμε, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων κατέχει σημαντική θέση στην επιμορφωτική πολιτική μας, και σε αυτή την κατεύθυνση, μέριμνά μας είναι να επιμορφώνουμε τους εκπαιδευτικούς μας με σημαντικά εργαλεία, και αυτοί με τη σειρά τους να βοηθήσουν τους μαθητές μας να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες του μέλλοντος».

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

https://mooc.edu.gr

https://youtu.be/hehVpRe4YKA

#moocedugr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Η Ζέττα Μακρή στις πληγείσες περιοχές Λάρισας και Τρικάλων
Προηγούμενο άρθρο
Υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ 
Μενού