Συρίγος: Η εξεταστική του Ιουνίου μπορεί να γίνει διά ζώσης

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 210

Με τηλεκπαίδευση θα ολοκληρωθεί η φετινή ακαδηµαϊκή χρονιά στα πανεπιστήµια, τονίζει στα «parapolitika.gr» ο Αγγελος Συρίγος.Ο υφυπουργός Παιδείας αποκαλύπτει ότι, ειδικά για τα εργαστηριακά µαθήµατα, θα παραταθεί για κάποιες εβδοµάδες το εαρινό εξάµηνο, προκειµένου να µη χαθεί.

Η κυβέρνηση προετοιµάζει µια σταδιακή άρση του lockdown. Στα πανεπιστήµια θα συνεχιστεί η διδασκαλία µε τηλεκπαίδευση όλο το εξάµηνο; Τι θα γίνει µε τα εργαστήρια; Υπάρχει πιθανότητα παράτασης του ακαδηµαϊκού έτους;

Εχει ήδη δηµοσιευθεί υπουργική απόφαση που ορίζει ότι η διδασκαλία όλο το επόµενο εξάµηνο µέχρι και τις 4 Ιουνίου, οπότε και λήγει, θα γίνει µε τηλεκπαίδευση. ∆ηµιουργούνται σοβαρά προβλήµατα στα εργαστηριακά µαθήµατα, τα οποία θα προσπαθήσουµε να αντιµετωπίσουµε όταν περιοριστούν οι συνέπειες της επιδηµίας. Εν ανάγκη, ειδικά για τα εργαστηριακά µαθήµατα, θα παρατείνουµε για κάποιες εβδοµάδες το εαρινό εξάµηνο, προκειµένου να µη χαθεί. Εκτός από τα εργαστηριακά µαθήµατα, υπάρχει σοβαρό πρόβληµα µε τις κλινικές και πρακτικές ασκήσεις, αλλά και µε διάφορες ακαδηµαϊκές δράσεις που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση των σπουδών. Είµαστε σε διαρκή επαφή µε την επιτροπή των ειδικών. Παρακολουθούµε ανά εβδοµάδα τα επιδηµιολογικά δεδοµένα. Μόλις οι υγειονοµικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα αρχίσουν όλες αυτές οι ασκήσεις. Το αυτό ισχύει και για τις κατατακτήριες εξετάσεις. Είναι η φύση τους τέτοια, που δεν µπορούν να γίνουν µε τηλεκπαίδευση, αλλά µόνο διά ζώσης. Ως προς τις εξετάσεις του εξαµήνου, ευελπιστώ ότι θα γίνουν διά ζώσης.

Πότε θα είναι έτοιµο το νέο σώµα φύλαξης των ΑΕΙ και σε ποια πανεπιστήµια θα εγκατασταθούν τα πρώτα µέλη του; Τι θα κάνετε στο ενδιάµεσο µε φαινόµενα όπως, π.χ., η συνεχιζόµενη -µέχρι χθες τουλάχιστον- κατάληψη στο ΑΠΘ;

Το νέο αστυνοµικό σώµα θα αναλάβει δράση µε το νέο ακαδηµαϊκό έτος. Τα πανεπιστήµια στα οποία θα υπάρχει παρουσία του συγκεκριµένου σώµατος είναι οι δύο πανεπιστηµιουπόλεις στου Ζωγράφου, το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη, το Οικονοµικό Πανεπιστήµιο στην Πατησίων και η Πανεπιστηµιούπολη της Πάτρας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εφαρµόζεται από τον Ιούλιο του 2019 ο νόµος που κατήργησε το άβατο της Αστυνοµίας στο ΑΕΙ. Σε περίπτωση τελέσεως ποινικών αδικηµάτων, η Αστυνοµία παρεµβαίνει έπειτα από καταγγελία.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Υποβολή ή τροποποίηση αιτήσεων υποψηφίων διδασκόντων στην ενισχυτική διδασκαλία ειδικών μαθημάτων
Προηγούμενο άρθρο
Κίνητρα για προσέλκυση γιατρών στα νοσοκομεία: 2.000 ευρώ, εξτρά εφημεριών, μοριοδότηση
Μενού