Σχολική Εβδομάδα Ενεργών Πολιτών “ACT-ACTive citizenship”

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 203

Με τη συμμετοχή 680 μελών της σχολικής κοινότητας και με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της «Σχολικής Εβδομάδας Ενεργών Πολιτών: ACT – ACTive citizenship», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 έως και την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021. Μια Σχολική εβδομάδα διεύρυνσης και προαγωγής μεθόδων και τακτικών, με στόχο τη μεταρρύθμιση και τη βελτίωση θεμάτων διεθνικής εκπαιδευτικής και διαπολιτισμικής πολιτικής με κέντρο και αποδέκτη τον μελλοντικό ενεργό και υπεύθυνο πολίτη.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των πολλαπλασιαστικών συνεργατικών εκδηλώσεων προβολής και διάδοσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ3 2017-2021 “ACT – ACTive citizenship projects to enhance pupils΄ social and civic competences”, μέσω της πλατφόρμας που διέθεσαν εθελοντικά το 1 ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, Σχολείο – Πιλότος του Έργου “ACT”, κατά το σχολικό έτος 2017 – 2018, το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, το 2ο ΓΕ.Λ. Γέρακα και το 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης.

Την καινοτόμο και ουσιαστική δράση του Έργου “ACT”, ενός Δικτύου 110 Γυμνασίων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής και 70 συνεργατικών Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων με εμπεριστατωμένες και μεστές εισηγήσεις και παρουσιάσεις από τον Βόλο, τον Έβρο, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη, την Κάλυμνο, τη Λάρισα, τη Λέσβο, τη Λήμνο, την Πρέβεζα στήριξαν ένθερμα η ηγεσία και στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Διευθυντές Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων. Σε μια πραγματική πενθήμερη γιορτή της ενεργού πολιτειότητας συμμετέχοντες-ουσες και θεατές, ενημερώθηκαν και οραματίστηκαν ένα σχολείο με νόημα και ουσία. Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ACT”, είναι ένα καινοτόμο, διεθνές, συνεργατικό Πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και στους εκπαιδευτικούς τους με σκοπό να ενισχύσει την έννοια της ιδιότητας του ενεργού πολίτη στους μαθητές και μαθήτριες, μέσω της απόκτησης βασικών και θεμελιωδών κοινωνικών και πολιτικών δεξιοτήτων.

Δείτε ΕΔΩ το ΔΤ 

21 Γυμνάσια Βραβευμένα 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Μαγαζιά για εμβολιασμένους και μη: Ερωτήσεις & απαντήσεις
Προηγούμενο άρθρο
Συνάντηση εργασίας του Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης κ Αποστόλη Δημητρόπουλου και  του Υπουργού Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας της περιφερειακής κυβέρνησης του Ιρακινού Κουρδιστάν  τον Δρ Aram Mohammed Qadir 
Μενού