Επισκέψεις Γ. Βούτσινου στις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 279

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης, αναβάθμισης και ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ο Γενικός Γραμματέας ΕΕΚΔΒΜ&Ν, κ. Γεώργιος Βούτσινος, πραγματοποίησε επισκέψεις στις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις 29 και 30.06.2021.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα, τον περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό, την Περιφερειακή Διευθύντρια Π.Ε. και Δ.Ε. κα Ελένη Μπενιάτα, καθώς και τον αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαο Δέρκα. Με τον τελευταίο, εξετάστηκε η δυνατότητα και τα οφέλη συνεργασίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τις τοπικές δομές επαγγελματικής κατάρτισης.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, παρουσία των Δημάρχων Άμφισσας, Καρπενησίου, Λαμίας, Λεβαδέων, και Χαλκιδέων, με στελέχη εκπαίδευσης των  δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας, προκειμένου ο Γενικός Γραμματέας να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις τοπικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Γιάννη Γεροντίτη, εκφράστηκε η πρόθεση, εκ μέρους του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας, ανακαίνισης του κτηρίου της παλαιάς σχολής «Δημόκριτος» και η δυνατότητα χρήσης του εν λόγω κτηρίου από δομές της Ε.Ε.Κ..

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, όπου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών του εξέφρασε την αμέριστη διάθεσή του για βοήθεια στο έργο του, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Μενού