Η Ζέττα Μακρή με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης για τον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό «Το σχολείο αφηγείται»

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 240

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή με μεγάλη χαρά συμμετείχε στην διαδικτυακή τελετή βράβευσης του 8ου διεθνούς διαγωνισμού «Το σχολείο αφηγείται», μια συνδιοργάνωση του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης – του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού – και του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η κ. Μακρή ανέτρεξε 10 μήνες πριν, όταν είχε παραβρεθεί στην 7η τελετή βράβευσης και μίλησε εγκάρδια στους συμμετέχοντες «Αισθάνομαι χαρά, συγκίνηση και ενθουσιασμό και μοιράζομαι μαζί σας, για δεύτερη χρονιά, το προνόμιο να μας εμπιστεύονται οι εκπαιδευτικοί μας, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας με τα έργα τους, με την οπτική τους και τον στόχο τους να προστατεύσουν, να αναδείξουν και να επικοινωνήσουν αυτήν την πτυχή της ιστορίας του τόπου μας μέσα από την ιδιαίτερη ιστορία του κάθε σχολείου.

Ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Το σχολείο αφηγείται» δεν είναι απλά μια διαγωνιστική διαδικασία. Είναι, για 8η συνεχή χρονιά, η  μεγάλη παρέα των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, που σμίγει ξανά για να ακουστούν νέες ιστορίες, μέσα από ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοϊστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις.

Είναι ένα ραντεβού ανάμεσα σε φίλους καλούς, που κάθε χρόνο γνωρίζονται και λίγο καλύτερα, μέσα από τις μαρτυρίες τους και τις δημιουργίες τους, μέσα από τις αναδρομές και  τις εμπειρίες της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των σχολείων τους και των τόπων τους.

Είναι ένα ανοιχτό ημερολόγιο της σχολικής ζωής των Ελλήνων, του σχολικού βίου και του εκπαιδευτικού βιώματος, ένα ανεκτίμητο μέσο διατήρησης και μετάδοσης ιστορικής γνώσης, αλήθειας και προοπτικής».

Η Υφυπουργός Παιδείας επιβράβευσε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία για τη συμμετοχή τους και απέμεινε βραβείο στο δημοτικό σχολείο Ωρεών, της Βόρειας Εύβοιας, ένα σχολείο με ιστορία 156 ετών: «Συγχαρητήρια στα παιδιά της τετάρτης τάξης, στη δασκάλα τους και στη γυμνάστρια του σχολείου, που εργάστηκαν, συνεργάστηκαν και μας παρουσίασαν την ιστορία του δημοτικού σχολείου Ωρεών. Είστε όλοι αξιέπαινοι!»

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023
Προηγούμενο άρθρο
Προκήρυξη για 48 μόνιμες προσλήψεις στην ΕΥΑΘ (αιτήσεις-προθεσμίες)
Μενού