Πανελλαδικές: Η εισήγηση του ΥΠΑΙΘ για μάσκες και self test

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 490

Πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αναμένεται να εξεταστεί η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας για τα μέτρα και τα πρωτόκολλα για την διεξαγωγή των πανελληνίων.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλαδικές θα είναι να συνεχιστεί η χρήση μάσκας από τους υποψηφίους με το σκεπτικό ότι θα τους βοηθήσει ψυχολογικά ώστε να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Αντίθετα το υπουργείο Παιδείας φέρεται να εισηγείται να μην προβλέπεται η διενέργεια self test για τους υποψηφίους των πανελλαδικών και την είσοδό τους στις αίθουσες.

Ωστόσο το υπουργείο Παιδείας εισηγείται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί να πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέτρα το υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται να έχει καταλήξει στην τήρηση όσων ίσχυαν και τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού, στο να είναι, δηλαδή, αυξημένος ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές αλλά και στον προσεκτικό καθαρισμό και αερισμό των αιθουσών πριν και κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Παράλληλα ειδική πρόβλεψη θα υπάρξει για τους υποψήφιους μουσικών τμημάτων και ΤΕΦΑΑ οι οποίοι θα εξετάζονται σε κάποια ειδικά μαθήματα χωρίς μάσκα.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι σε περίπτωση που υποψήφιος νοσήσει με κορονοϊό προβλέπεται η μεταφορά της εξέτασής του στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΣΕΠ-2E/2021: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα
Προηγούμενο άρθρο
Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023
Μενού