Κεραμέως: Νέο ωράριο στα σχολεία

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 390

«Έχουμε ανακοινώσει και βαίνει προς υλοποίηση η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30. Αυτό το μέτρο για δύο λόγους. Πρώτα από όλα για να παρέχουμε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση στα παιδιά και μέχρι τις 17:30 και δεύτερον είναι σημαντικός τρόπος να άρουμε τα εμπόδια στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας, δηλαδή να φέρουμε πιο κοντά το σχολικό ωράριο με το ωράριο των εργαζόμενων γονέων». Αυτό ανέφερε υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά μεγάλες αλλαγές στο σχολικό ωράριο.

Η ίδια συμπλήρωσε πως «η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο μωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων» και συμπλήρωσε πως «Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα.».

Συνολικά 25.000 νέοι εκπαιδευτικοί 

«Για 12 χρόνια η ελληνική Πολιτεία δεν είχε διορίσει ούτε έναν εκπαιδευτικό» ανέφερε η Νίκη Κερμέως και πρεόσθεσε πως «τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε ήδη διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς και δρομολογούμε μέσα στο καλοκαίρι τον διορισμό ακόμη 8.600 εκπαιδευτικών. Αυτό σημαίνει ότι η σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο θα μας βρει συνολικά μετά από 2 χρόνια με 25.000 επιπλέον μόνιμους εκπαιδευτικούς».

«Θα είμαστε στην καλύτερη θέση σε σχέση με την ισορροπία του ανθρώπινου δυναμικού» και υπογράμμισε πως «παρά τις αντίξοες συνθήκες, παρά την πανδημία είναι μία συνειδητή επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό γιατί ωραίες οι μεταρρυθμίσεις όμως αν δεν επενδύσεις πρώτα στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα».

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Και επίσημα παράταση στο Power Pass
Προηγούμενο άρθρο
Τουρισμός και επισιτισμός πρωταθλητές στις νέες θέσεις εργασίας
Μενού