Πανελλαδικές 2023: Στις 29 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 7K

Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί των Πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτηθούν σε ηλεκτρονική διεύθυνση.

Στις 29 Ιουνίου μετά τη 1 το μεσημέρι θα μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, καθώς ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας η τελική καταχώριση των βαθμολογιών θα ολοκληρωθεί μέχρι την Δευτέρα 26 Ιουνίου και στη συνέχεια η δεματοποίηση των αποκομμάτων με τις τελικές βαθμολογίες θα αποσταλεί στα σχολεία μέχρι το πρωί της 29ης Ιουνίου.

Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν  στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι θα έχουν στη διάθεσή τους το λιγότερο ένα 10ημερο να μελετήσουν το μηχανογραφικό και να κάνουν οριστική κατάθεση πιθανά έως 18-20 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα πρόχειρης αποθήκευσης του μηχανογραφικού και συνεπώς να κάνουν αλλαγές εάν το επιθυμούν έως ότου λήξει η προθεσμία.

Στην ίδια προθεσμία, που θα δοθεί από το υπουργείο Παιδείας, θα κατατεθούν και τα μηχανογραφικά για τα ΙΕΚ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν να καταθέσουν ταυτόχρονα μηχανογραφικό δελτίο τόσο για τα πανεπιστήμια όσο και για τα ΙΕΚ αλλά δεν μπορούν να εγγραφούν και στα δύο εάν επιτύχουν αλλά να κάνουν επιλογή ποιο «δρόμο» τελικά θα ακολουθήσουν.

Όσον αφορά στην ανακοίνωση των ονομάτων επιτυχόντων στα ΑΕΙ και τα ΙΕΚ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας δεν δίνουν ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά όπως υπογραμμίζουν εκτός απροόπτου αυτό θα γίνει -όπως και πέρυσι- δηλαδή στο τέλος του Ιουλίου.

πηγή: in.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αγορά εργασίας: Ποιες είναι οι πιο περιζήτητες πόλεις στον κόσμο για δουλειά
Προηγούμενο άρθρο
Οι προτάσεις των προμηθευτών στη διαβούλευση για τα νέα τιμολόγια ρεύματος από 1ης Οκτωβρίου
Μενού