Πώς θα δοθούν τα επιδόματα του ΟΓΑ στις πολύτεκνες οικογένειες (εγκύκλιος)

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 155
 bg1Τη «διαδικασία χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες», περιγράφει ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ του ΟΓΑ.

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο «η αίτηση – δήλωση για τη χορήγηση των επιδομάτων (μηχανογραφημένο έντυπο Α21) υποβάλλεται από τον υπόχρεο της φορολογικής δήλωσης (Ε1), μέσω του περιβάλλοντος taxisnet (www.gsis.gr) της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης [Δ.ΗΛΕ.Δ.] της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, είτε αμέσως μετά την οριστική υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 είτε μεταγενέστερα, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Ο υπόχρεος πρέπει να δηλώσει επακριβώς την οικογενειακή του κατάσταση (έγγαμος/η, διαζευγμένος/η, χήρος/α, μέρος συμφώνου συμβίωσης, σε διάσταση, άγαμος/η), όπως αυτή ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης – δήλωσης, έντυπο Α21. Σε περίπτωση που δηλωθεί εξαρτώμενο τέκνο με λήξη σπουδών επισημαίνουμε ότι, η

ημερομηνία λήξης των σπουδών είναι η ημερομηνία ανακήρυξης του τέκνου ως πτυχιούχου και όχι η ημερομηνία ορκωμοσίας του», προστίθεται.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα: Σε άλλο τομέα θα αναγκαστούν να εργαστούν πάνω από 640.000 Ελληνες
Προηγούμενο άρθρο
Η Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ
Μενού