Μαζεύουν άρον άρον τον έξτρα ΕΝΦΙΑ

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 161
690_c62eaed46e3aeb2b5068edd5141ba6a6Στροφή 180 μοιρών από την αρχική της απόφαση να φορολογήσει με συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια, τους αγρούς, τους βοσκοτόπους και τις λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίου πόλεως αναγκάστηκε να κάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς μετά τις αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου» για τα υπέρογκα χαράτσια που θα καλούνταν να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και λοιποί ιδιοκτήτες γης, αν γινόταν πράξη η απόφαση αυτή.

Επιπλέον, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να πάρει πίσω και τις διατάξεις που προσφάτως κατέθεσε στη Βουλή με τις οποίες καταργείτε η μερική απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για όσους  φορολογούμενους είχαν μεν το 2015 πολύ χαμηλά εισοδήματα, αλλά τα ποσά των τόκων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους το 2015 ήταν μεγαλύτερα από 300 ευρώ, καθώς επίσης και για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους και βαριά ανάπηρους με χαμηλά εισοδήματα έτους 2015, αλλά με τόκους έτους 2015 υψηλότερους των 600 ευρώ.

Ταυτόχρονα, η έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ θα καθυστερήσει τελικά για ένα μήνα, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο αλλά τον Αύγουστο. Η εξόφληση του φόρου θα οριστεί όμως και πάλι σε 5 μηνιαίες δόσεις, στο χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017.

Πραγματικοί λόγοι

Αντιλαμβανόμενη ότι τα ποσά του συνολικού ΕΝΦΙΑ που θα προέκυπταν φέτος για πάνω 700.000 φορολογούμενους θα ήταν εξωπραγματικά, εάν εφαρμόζονταν οι διατάξεις του ν. 4389/2016 για την υπαγωγή στο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και των εκτάσεων γης εκτός σχεδίου που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα και φοβούμενη, ταυτόχρονα, τεράστιο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έσπευσε άρον άρον, λίγο πριν εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2016, να πάρει πίσω τις συγκεκριμένες διατάξεις.

 

Πηγή: eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δελτίο ΕΣΠΑ: Νέο πρόγραμμα για μαθητές στην Π.Α.Μ.-Θ.
Προηγούμενο άρθρο
Πώς θα γίνει η αναδρομική παρακράτηση ποσών από συντάξεις- Δείτε την τροπολογία
Μενού