Οι δράσεις του ΕΣΠΑ που θα προκηρυχθούν έως το τέλος του 2016

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 135

182012-article9597.w_hrΗ πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, τα ποσά που θα εισρεύσουν στην οικονομία μέχρι το τέλος του έτους, καθώς και στον νέο αναπτυξιακό φορέα, επικεντρώθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Capital.gr ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως τόνισε για το 2016, στόχος  είναι να κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία 6,75 δισ. συνολικά μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Α. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αυτό σημαίνει μια απορρόφηση της τάξης του 7% ως ελάχιστο (απόλυτα εφικτό) ετήσιο στόχο δαπανών.» Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε και στις νέες δράσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν έως το τέλος του έτους.

Όπως είπε, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει ο β’ κύκλος υποβολής προτάσεων για τις τέσσερις δράσεις του ΕΠΑΝΕΚ, ήδη έχει εκδοθεί η πρόσκληση για την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων εργαζομένων, ενώ έπεται η δράση για τη δικτύωση των επιχειρήσεων και το πρόγραμμα για την αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους.

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πώς θα γίνει η αναδρομική παρακράτηση ποσών από συντάξεις- Δείτε την τροπολογία
Προηγούμενο άρθρο
Κέντρα Κοινότητας: Νέο προσωπικό με 1.450 προσλήψεις
Μενού