Σε 20 χρόνια θα φτάσει η ανεργία στα επίπεδα 2008

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 137

 alaloum-me-ta-stoixeia-gia-tin-anergia.w_hr (1)Από τα… έτοιμα τρώμε τα τελευταία έξι χρόνια. Το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών καταβαραθρώνεται σταθερά και η κατανάλωση -που επίσης μειώνεται- χρηματοδοτείται από τις καταθέσεις, δεδομένου ότι η παροχή νέων δανείων προς τα νοικοκυριά είναι αρνητική.

Το φαινόμενο αυτό δυσχεραίνει την αποπληρωμή του χρέους των νοικοκυριών αυξάνοντας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Την ίδια στιγμή παρατηρείται διπλασιασμός της απόλυτης φτώχειας κατά την περίοδο εφαρμογής των μνημονίων, ενώ εκτιμάται πως θα απαιτηθεί μια 20ετία για να αποκλιμακωθεί η ανεργία στα επίπεδα του 2008.

Στα ευρήματα αυτά καταλήγει η ενδιάμεση έκθεση για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση της ΓΣΕΕ, υποστηρίζοντας πως η πολιτική της λιτότητας έχει φτάσει στα όριά της.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Συνομοσπονδίας τονίζει πως η σημαντική πλέον απόκλιση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας από τον αντίστοιχο μέσο όρο της ΕΕ αποκτά ανησυχητικές οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις. «Οι όποιες προσδοκίες για γρήγορη έξοδο της οικονομίας από την κρίση και για επιστροφή της στις αγορές το 2017 είναι υψηλού ρίσκου» τονίζεται στην έκθεση.

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Έξι νέα προγράμματα για ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας
Προηγούμενο άρθρο
Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι στην Εθνική Ασφαλιστική (Αθήνα)
Μενού