Μέτρα για τους 900.000 απλήρωτους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 135

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙΤο πρώτο βήμα για την καταγραφή και τη λήψη μέτρων υπέρ των «εγκλωβισμένων» εργαζομένων (ούτε απολυμένων ούτε μισθοδοτούμενων κανονικά, σε μηνιαία βάση) κάνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 15 Νοεμβρίου αναθέτοντας, κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού, με συνοπτικές διαδικασίες λόγω και του επείγοντος του θέματος, την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Με βάση τα στοιχεία των συνδικάτων και του ΣΕΠΕ, 900.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πληρώνονται με καθυστέρηση 2 έως και 10 μηνών, οι 6 στις 10 νέες προσλήψεις γίνονται με καθεστώς μερικής και «εκ περιτροπής» εργασίας υποκρύπτοντας μερικώς δηλούμενη στο ΙΚΑ εργασία, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός των αμειβομένων με «μπλοκάκι» αν και, στην πράξη, απασχολούνται με όλα τα χαρακτηριστικά που έχει η παροχή εξαρτημένης σχέσης εργασίας.

Σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής διενέργειας συνοπτικών διαγωνισμών που ενέκρινε ο γ.γ του υπουργείου Α. Νεφελούδης την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές τριών εταιρειών που «πέρασαν» στην τελική φάση.

Πρόκειται για τις εταιρείες Icap Advisory, ΕΕΟ Group AE – Data Research and Consulting και Ιntraway ΕΠΕ. Η μελέτη θα καταγράψει όλες τις αρρυθμίες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας και θα προτείνει μέτρα τα οποία θα αξιολογήσει και θα αποφασίσει, στη συνέχεια, η ηγεσία του υπουργείου.

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα
Προηγούμενο άρθρο
Μέχρι τέλος Νοεμβρίου τα αποτελέσμστα της κοινωφελούς εργασίας για τις προσλήψεις σε δήμους
Μενού