Έρχεται το νομοσχέδιο για το «πλαστικό χρήμα» -Πώς θα χτίζετε αφορολόγητο

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 182

Πρόσθετο αφορολόγητο όριο για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους καλύψουν πάνω από το 80% του ετησίου εισοδήματος τους με δαπάνες εξοφληθείσες με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών καθώς επίσης και επιπλέον έκπτωση φόρου για ειδικές κατηγορίες προσωπικών δαπανών, οι οποίες εξοφλούνται με τέτοια μέσα, όπως π.χ. τα ιατρικά έξοδα, προβλέπει το σχέδιο με τα κίνητρα για την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών που είχε ετοιμάσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

 

Η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τις αποδείξεις που λαμβάνονται από συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την επέκταση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα που πρόκειται άμεσα να κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η ετήσια έκπτωση φόρου των 1.900 έως 2.100 ευρώ, την οποία δικαιούνται μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες – και η οποία ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο εισοδήματος από 8.636 έως 9.545 ευρώ – θα εξασφαλίζεται μόνο με δαπάνες για αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό με πιστωτικές ή χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες ή με τη χρήση άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής (π.χ. τραπεζικό έμβασμα, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών, χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού κλπ).

Οι πληρωμές που θα πρέπει να γίνονται μέσω πλαστικού ή ηλεκτρονικού χρήματος, θα υπολογίζονται ως ποσοστό επί του εισοδήματος ως εξής:

  • Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με πλαστικό χρήμα θα είναι 10%.
  • Για εισόδημα από 10.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%.
  • Για εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%.
  • Για εισόδημα από 40.001 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάνη με πλαστικό χρήμα θα είναι 30%.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Στο ΑΣΕΠ ο διαγωνισμός για 1.145 μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας
Προηγούμενο άρθρο
Δελτίο ΕΣΠΑ: Νέες προκηρύξεις για ψηφιακές και λιμενικές υποδομές
Μενού