Υπ. Εργασίας για έκτακτο βοήθημα: Οι βουλευτές που το έλαβαν το επέστρεψαν

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 140

Στην καταβολή της έκτακτης οικονομικής παροχής σε περιορισμένο αριθμό βουλευτών που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο εστιάζει στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «οφείλεται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία χορήγησής» ενώ σημείωσε ότι «οι βουλευτές οι οποίοι διαπίστωσαν την κατάθεση τέτοιων ποσών στους λογαριασμούς τους, τα επανακατέθεσαν σε λογαριασμούς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)».

Το υπουργείο μεταξύ των υπολοίπων επισημαίνει «ενώ η οικονομική αποδοτικότητα και η επίτευξη πλεονασμάτων του ΕΦΚΑ ενισχύουν τη βιώσιμη προοπτική της κοινωνικής ασφάλισης και τούτο αποτελεί την κυρίαρχη είδηση των ημερών, κάποιοι επιχείρησαν να θέσουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης την καταβολή του βοηθήματος του Δεκεμβρίου σε βουλευτές και, μάλιστα, εν αγνοία τους, σαν να επρόκειτο για σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείρισή τους».

Σύμφωνα με αυτό η έκτακτη οικονομική παροχή προς υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, ανήλθε σε 629.483.000 ευρώ και δόθηκε σε 1.577.503 συνταξιούχους.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Υπ. Παιδείας: Πώς θα γίνεται επιλογή της δεύτερης ξένης Γλώσσας στα σχολεία
Προηγούμενο άρθρο
Δημόσιο: Όλες οι προσλήψεις που «τρέχουν» την τελευταία εβδομάδα
Μενού