Όλα έτοιμα για την πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ημερομηνίες)

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 168

Σύμφωνα με πληροφορίες , τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα μπουν τμηματικά την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Μαϊου. Η πληρωμή για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα γίνει σε 195.584 δικαιούχους. Ήδη το υπ. Εργασίας έχει εγκρίνει τα σχετικά κονδύλια.

Όπως είναι γνωστό όσοι δικαιούνται ποσά άνω των 100 ευρώ τα μισά χρήματα θα πιστωθούν στις ειδικές κάρτες που αποστέλλονται από τις τράπεζες στους δικαιούχους. Στις κάρτες πιστώνονται χρήματα αλλά δεν μπορεί να γίνει ανάληψη τους αλλά μόνο αγορές. Οι αγορές αφορούν όλες τις συναλλαγές ακόμη και προμήθεια καυσίμων.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι έκαναν αίτηση τον Απρίλιο του 2017, δεν θα πληρωθούν αφού οι εγκεκριμένες αιτήσεις κάθε μήνα πληρώνονται τον επόμενο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Και αυτό έχει να κάνει με τον απαραίτητο χρόνο για τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων, την προετοιμασία και μεταφορά προς τις τράπεζες των αρχείων πληρωμών και τις διαδικασίες στις τράπεζες που τηρούνται οι λογαριασμοί και εκδίδονται οι κάρτες.

Τι λαμβάνουν οι δικαιούχοι

Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι: Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, το ποσό του ΚΕΑ είναι 200 ευρώ τον μήνα. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, αντιστοιχούν πρόσθετα 100 ευρώ τον μήνα, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος, υπάρχει προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Ειδικότερα το ανώτατο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το μήνα για έναν ενήλικα και σε 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Οι 11 δεξιότητες που κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να διαθέτει
Προηγούμενο άρθρο
Δημόσιο: Όλες οι προσλήψεις που «τρέχουν» την τελευταία εβδομάδα
Μενού