Οικογενειακά επιδόματα: Σχέδιο για πληρωμή κάθε μήνα

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 149

Αλλαγές ως προς τη συχνότητα καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ, επιθυμεί να κάνει η υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου. Μιλώντας στο «Κόκκινο», η Θ. Φωτίου είπε: «Το τμήμα του ΟΓΑ που δεν εντάχθηκε στον ΕΦΚΑ, ένα τμήμα πάρα πολύ αξιόλογο και με μεγάλη εμπειρία, αποφασίστηκε από τον Ιανουάριο, με νέο πλέον οργανόγραμμα, να έχει ως στόχο να αποδίδει όλα τα προνοιακά επιδόματα … με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε Ενιαία Αρχή Απονομής-Απόδοσης των Προνοιακών Επιδομάτων», όπως διευκρίνισε.

Η κ. Φωτίου τόνισε ότι το θέμα της κάλυψης των αναγκών του νέου ΟΓΑ σε προσωπικό «έχει ήδη ρυθμιστεί με το νέο οργανόγραμμα, που είναι εν ισχύ από τον Ιανουάριο του 2017 … επομένως δεν χρειάζεται παραπάνω προσωπικό και πρόσθεσε:

«Όπως σήμερα δίνει τα επιδόματα τέκνων, θα δίνει τα ίδια επιδόματα με ένα τρόπο λιγότερο γραφειοκρατικό, άμεσο, σαφή, ώστε ο πολίτης να έχει ηρεμία, να ξέρει ακριβώς πότε θα τα πάρει, θα θέλαμε σε μηνιαία βάση αντί για τρεις φορές το χρόνο».

Ήδη, ο ΟΓΑ βρίσκεται σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) και επεξεργάζονται ένα πρώτο σχέδιο για την αναγκαία και εκ βάθρων αλλαγή της διαδικασίας έγκρισης και απονομής των προνοιακών επιδομάτων.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Η νέα δυνατότητα για τους δικαιούχους του ΚΕΑ
Προηγούμενο άρθρο
Τα μυστικά των νέων συντάξεων -Τι ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους
Μενού