Οικογενειακά επιδόματα: Απάντηση για το αν θα γίνουν περικοπές

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 175

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνει καμία περικοπή στο συνολικό ποσό των 650.000.000 ευρώ, που πληρώνεται κάθε χρόνο από τον ΟΓΑ, για τα οικογενειακά επιδόματα, δίνουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αντίθετα, όπως επισημαίνουν, προστέθηκαν και 260.000.000 ευρώ επιπλέον των 650 εκατ. ευρώ, για το 2019, στα αντίμετρα, έτσι ώστε να ενισχυθούν τα επιδόματα για το 1ο και το 2ο παιδί, που σήμερα είναι πολύ χαμηλά.

Ειδικότερα, σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε δήθεν περικοπές προνοιακών επιδομάτων, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διευκρινίζουν τα εξής: «Η δημιουργία Ενιαίας Αρχής Διαχείρισης και Απονομής των Προνοιακών Επιδομάτων έχει στόχο να απονέμονται, πλέον, τα προνοιακά επιδόματα με τρόπο ενιαίο, απόλυτα διαφανή, αδιάβλητο και αντικειμενικό και να πληρώνονται όλοι οι δικαιούχοι του ιδίου προνοιακού επιδόματος ταυτόχρονα και, ει δυνατόν, σε μηνιαία βάση, ώστε να πάψει επιτέλους η αγωνία και ταλαιπωρία του πολίτη για το πότε θα μπορέσει να πάρει το επίδομα που του έχει εγκριθεί. Στόχος είναι, επίσης, να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις σε υπηρεσίες και φορείς και, βεβαίως, να σταματήσει η ταλαιπωρία, σωματική και ψυχική, που αυτές συνεπάγονται.

Η Ενιαία Αρχή Διαχείρισης και Απονομής Προνοιακών Επιδομάτων θα υποστηριχθεί από το τμήμα του ΟΓΑ που δεν ενσωματώθηκε στον ΕΦΚΑ και που με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο διαθέτει, πλέον, σημαντική εμπειρία στην απόδοση προνοιακών επιδομάτων. Ο ΟΓΑ βρίσκεται σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) και επεξεργάζονται το σχέδιο για την αναγκαία και εκ βάθρων αλλαγή της διαδικασίας έγκρισης και απονομής των προνοιακών επιδομάτων.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
6 στους 10 πτυχιούχους παίρνουν μισθούς κάτω των 800 ευρώ- Οι τομείς με τη μεγαλύτερη απορρόφηση
Προηγούμενο άρθρο
46 προσλήψεις στο ΣΔΟΕ μέσω ΑΣΕΠ (ΦΕΚ)
Μενού