Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 181

Από αύριο Παρασκευή 7 Ιουλίου και μέχρι τις 25 του μήνα θα μπορούν να υποβάλουν οι αγρότες και οι αγρότισσες τις αιτήσεις τους στα ΚΕΠ για να συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας, ενώ μετά τις 20 Ιουλίου θα πληρωθεί η β’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων σε 570.000 δικαιούχους, από τους 682.700 που έχουν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις για το 2017 και το έντυπο Α21 για τη λήψη του επιδόματος τέκνων.


Ο ΟΓΑ έχει επεξεργαστεί και άλλες 15.000 εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών και τα επιδόματα θα καταβληθούν αναδρομικά με την πληρωμή της β’ δόσης.

Στην αξιολόγηση του φθινοπώρου με την τρόικα αναμένεται να εξεταστούν οι προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για σαρωτικές αλλαγές σε δικαιούχους και ποσά επιδομάτων. Ωστόσο, χθες η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ισχυρίστηκε κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας πως δεν θα γίνουν μειώσεις ενώ προανήγγειλε ότι από το 2018 θα πληρώνονται κάθε μήνα αντί κάθε τρίμηνο.
Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού απευθύνονται σε περίπου 330.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους ΟΓΑ. Οι 55.000 θα κάνουν διακοπές με χαμηλό κόστος, οι υπόλοιποι θα συμμετάσχουν σε εκδρομές, ενώ θα διανεμηθούν δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου και χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες.

 

 

Πηγή:eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα
Προηγούμενο άρθρο
Δημοσκόπηση της MRB: Πόσοι εμπιστεύονται τη δημόσια εκπαίδευση
Μενού