Φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις που καινοτομούν

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 162

Θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων κατά τον χρόνο της πραγματοποίησης τους, προσαυξημένες κατά ποσοστό 30%, οι δαπάνες που σχετίζονται με αποσβέσεις εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες υλοποίησης ερευνητικών έργων, όπως καθορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για «τα κριτήρια χαρακτηρισμού δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας επιχειρήσεων».

Συνέπεια αυτής της ρύθμισης είναι ότι στη μέση διάρκεια ζωής ενός ερευνητικού έργου αποσβένονται πλήρως οι δαπάνες που προκύπτουν, ενώ εάν πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο έργο, ο ωφελούμενος μπορεί να επιχορηγηθεί για το σύνολο της σχετικής επιλέξιμης δαπάνης.

Επιπλέον, διευρύνονται τα κριτήρια χαρακτηρισμού των εν λόγω δαπανών, ενώ παράλληλα εισάγονται σαφείς και πιο ευνοϊκές διατάξεις για καινοτόμες επιχειρήσεις, αφού πλέον θα συμπεριλαμβάνονται οι αποσβέσεις τόσο για κτίρια όσο και για λειτουργικές δαπάνες.

Η συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση αφορά ολόκληρο το οικονομικό έτος 2017, ενώ οι αυξημένοι συντελεστές απόσβεσης 40% ισχύουν ήδη από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 11.5.2016.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Οι μισθοί μειώθηκαν κατά 18,9% στον ιδιωτικό τομέα τη διετία 2015-17
Προηγούμενο άρθρο
«Χαράτσι» σε smartphones και tablets
Μενού