Το νέο πλαίσιο χορήγησης επιδομάτων -Τι θα γίνει με τα οικογενειακά

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 166

Σταδιακά μέχρι τις αρχές του νέου έτους, αλλάζει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο στην απόδοση προνοιακών επιδομάτων. Κεντρικό ρόλο θα παίξει ο ΟΓΑ, που όπως είχαμε γράψει, μετεξελίσσεται και επισήμως, πλέον (ΦΕΚ) σε Ενιαία Αρχής Διαχείρισης και Απονομής των Προνοιακών Επιδομάτων.

Κεντρικός στόχος είναι να απονέμονται, πλέον, τα προνοιακά επιδόματα με τρόπο ενιαίο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία και να σταματήσει η ταλαιπωρία.

Εν τω μεταξύ, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr πλησιάζει η ημέρα καταβολής της επόμενης δόσης των Οικογενειακών Επιδομάτων. Οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν για ημερομηνία “κοντά” στις 20 Οκτωβρίου, ωστόσο πηγές του ΟΓΑ, με τις οποίες επικοινώνησε η aftodioikisi.gr, μας είπαν ότι ναι μεν η καταβολή θα γίνει εντός του μηνός Οκτωβρίου, αλλά ακόμη η ημερομηνία είναι «ανοιχτή».

Επίσης, στο πλαίσιο της συνολικής αναδιάρθρωσης του προνοιακού τοπίου, το υπ. Εργασίας ανακοίνωσε ότι τα επιδόματα ένδειας, σχολικής διαρροής, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας και απροστάτευτων τέκνων μεταφέρθηκαν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

 

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τι λέει ο νόμος για την υπερωριακή απασχόληση και τις αμοιβές
Προηγούμενο άρθρο
ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί Σταθμοί: Αναδιανομή 10.000 Vouchers (αίτηση)
Μενού