Πώς μπορούμε να χειριστούμε σωστά τα κανάλια του Facebook ώστε να προωθήσουμε την επιχείρησή μας;

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 178

Μαθαίνοντας τα µυστικά του πολυπληθέστερου κοινωνικού δικτύου!

Αφού είδαμε πόσο σημαντική είναι ηπροσαρμογή στα νέα δεδομένα και εξετάσαμε με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξουμε σε ποια κανάλια θα έχουμε παρουσία, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε το Facebook.

Λίγο πολύ όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με την πλατφόρμα του fb είτε σαν ιδιώτες είτε σαν επιχειρήσεις  Αυτή τη στιγμή το fb είναι το μεγαλύτερο κανάλι και μετρά εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Αν και το facebook messenger καθώς και το instagram θεωρούνται ξεχωριστά κανάλια εδώ θα τα εξετάσουμε ως ένα αφού ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

fb_eksofilo.jpg?mtime=20170922144952#asset:62852Facebook

Από τους όρους χρήσης, αλλά και από την ίδια την καθημερινή λειτουργία προκύπτει ότι μια εταιρεία πρέπει να έχει μόνο σελίδα (page) και όχι προφίλ με το όνομα της εταιρείας ή οτιδήποτε άλλο. Το business page είναι το μόνο που σου επιτρέπει διαφήμιση, να προβάλεις σωστά τα προϊόντα σου, μέχρι και απευθείας αγορές στο messenger.

Επίσης δεν υπάρχουν περιορισμοί σε σχέση με το πόσα άτομα θα κάνουν like ( το προφίλ έχει όριο 5000 άτομα).

Από την άλλη στα γκρουπ (ομάδες) δεν μπορούμε (για την ώρα) να κάνουμε διαφήμιση.

Η διαχείριση της σελίδας είναι σχετικά απλή, μπορούμε να ανεβάζουμε εικόνες, video και κείμενα, να αλληλοεπιδράμε με τους πελάτες  μας.

Εδώ υπάρχει μια παγίδα, οι πελάτες θέλουν χρήσιμο και πρωτότυπο υλικό και όχι να βλέπουν συνέχεια τα προϊόντα. Στην τελική για αυτά υπάρχει το site μας αλλά και η διαφήμιση. Η θεωρία λέει ότι το 80% πρέπει να είναι χρήσιμο περιεχόμενο και το 20% τα προϊόντα μας. Εκπαιδεύστε το κοινό πως να χρησιμοποιεί τα προϊόντα σας, δείξτε του πως μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα τους και θα τα αναζητήσουν αυτοί.

Το σημαντικότερο όλων είναι η δυνατότητα να διαφημιζόμαστε στο μέσο. Είτε στη ροή, στα πλάγια, στο instagram (και στα stories) είτε σε συνεργαζόμενο δίκτυο, οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές. Η διαφήμιση γίνεται με δημογραφική στόχευση (ηλικία, φύλλο, τόπος διαμονής κα) με ενδιαφέροντα (ανάλογα με τα like και τις αναζητήσεις), αλλά και με συμπεριφορές (πχ άνθρωποι που κάνουν ηλεκτρονικές αγορές). Για την ώρα το fb είναι από τα οικονομικότερα μέσα διαφήμισης.

messengerlogo.png?mtime=20170922145026#asset:62853Messenger

Το messenger θεωρείται ξεχωριστό κανάλι και μπορεί να έχει κάποιος profile μόνο σε αυτό.

Για επαγγελματικούς σκοπούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συνομιλία με τους πελάτες απευθείας ή να ενσωματωθεί στη σελίδα σας.

Είναι λοιπόν ένα εξαιρετικό κανάλι στο οποίο μπορούν να μας βρουν οι πελάτες είτε για να αγοράσουν – αποκτήσουν πληροφορίες, αλλά και για after sales service.

Για αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να απαντάμε σύντομα.

Πλέον υπάρχουν και αυτοματοποιημένες απαντήσεις, τα λεγόμενα bots τα οποία μπορούν να ολοκληρώσουν μόνα τους συναλλαγές και συνομιλίες με πελάτες.

instalogo.jpg?mtime=20170922145102#asset:62854Instagram

Το instagram ανήκει και αυτό στην οικογένεια του fb και είναι ένα κανάλι στο οποίο χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες και video, ενώ σχετικά πρόσφατα έχουμε και τα instagram stories. Η επιχείρηση μπορεί να ανεβάζει χρήσιμο και πρωτότυπο περιεχόμενο, να βάζει τα σχετικά hastag (#) και να αλληλοεπιδρά με τον κόσμο.

Προσοχή υπάρχουν πολλοί που πουλάνε like followers κτλπ, αυτά μόνο κακό μπορούν να κάνουν στη σελίδα μας και υπάρχει κίνδυνος να κατέβει η σελίδα μας από την πλατφόρμα.

Στο επόμενο άρθρο θα δούμε για το Linkedin το μεγαλύτερο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο.

Εις το επανιδείν.

 

Γιάννης Κισκιπελής 
Σύμβουλος Digital Marketing

 

 

Πηγή:epixeiro.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΑΔΕ: Κανένα εισόδημα δεν εξαιρείται από τη δήλωση εισοδήματος
Προηγούμενο άρθρο
Επέλαση της εφορίας και σε καταθέσεις οφειλετών
Μενού