Στις 28 Νοεμβρίου το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 162

Στις 28 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο στους 270.325 δικαιούχους το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καθώς εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 60.479.676,89 ευρώ.

Αυτό προβλέπει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς στις 27 Νοεμβρίου 2017, ενώ θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την επομένη, 28 Νοεμβρίου 2017.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να δηλώνουν όλες τις σοβαρές αλλαγές στο εισόδημά τους, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, το αργότερο έως τον επόμενο μήνα από την στιγμή που συμβαίνουν. Οι συγκεκριμένες αιτήσεις τέθηκαν σε αναστολή επειδή δεν είχαν τροποποιηθεί ακόμη ώστε να αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση των νοικοκυριών.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα στείλουν εντός των προσεχών ημερών κατευθύνσεις στους Δήμους σχετικά με το χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων ώστε να διευθετηθούν ομαλά και οι δικαιούχοι που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, να πληρωθούν αναδρομικά τον επόμενο μήνα.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
«Ψαλίδι» 1,6 δισ. ευρώ σε κοινωνικές δαπάνες
Προηγούμενο άρθρο
«Τσουνάμι» νέων φόρων 1 δισ. ευρώ φέρνει το 2018
Μενού