Freestudies learn English

Εξι σημάδια πως μάλλον έχεις διαλέξει λάθος επάγγελμα

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 259

Η ανεργία είναι τόσο μεγάλη στις μέρες μας που το πιο βασικό είναι απλά να έχεις μια δουλειά, με αξιοπρεπή μισθό που σε πληρώνει στην ώρα της.

Άπαξ και την έχεις όμως τι γίνεται; Είσαι ικανοποιημένος ή γυρνάς σπίτι και είσαι μέσα στη μιζέρια;

Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να ψάχνονται ακόμη και μετά τα 30 -35 για το αν έχουν πάρει τον ιδανικό γι’ αυτούς επαγγελματικό δρόμο, ενώ άλλοι αδυνατούν στα 18 να ξεκαθαρίσουν τι είναι αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους ώστε να επιλέξουν τις κατάλληλες σπουδές. Όπως και να έχει, ποτέ δεν είναι αργά για να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα. Ειδικά το κεφάλαιο «δουλειά» που αποσπά και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας.

Τα παρακάτω 6 σημάδια είναι αυτά που θα σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις πως μάλλον έχεις κάνει κακή επιλογή δουλειάς και ότι είναι καιρός να αρχίσεις να ψάχνεσαι και να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου.

Βαριέσαι

Αν και το να υπάρχουν ήσυχες μέρες στη δουλειά είναι κάτι που όλοι το χρειάζονται, το να είσαι συνεχώς αφηρημένος επειδή έχεις τελειώσει όλα όσα είχες να κάνεις, ίσως να δείχνει πως δεν έχεις και πολλές προκλήσεις.

«Η βαρεμάρα στη δουλειά συμβαίνει και κάποια πράγματα είναι πιο ανιαρά από άλλα, αλλά πρέπει πάντα να υπάρχουν αντικείμενα που λατρεύεις στη δουλειά σου. Αν παλεύεις να βρεις ποια είναι αυτά που σε ενθουσιάζουν τότε είναι καιρός να προχωρήσεις», λέει ο ιδρυτής του CV-Library, Lee Biggins.

Άλλος στη δουλειά, άλλος στο σπίτι

Οι άνθρωποι που είναι χαρούμενοι με τη δουλειά τους τείνουν να χαλαρώνουν εκεί. Αν παρατηρείς πως φεύγοντας απ’ το γραφείο μπορείς επιτέλους να είσαι ο εαυτός σου, ίσως να είναι σημάδι πως δεν νιώθεις εντελώς άνετα με την καριέρα σου ή τη συγκεκριμένη δουλειά.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο σωστό γι’ αυτούς επάγγελμα συνήθως είναι ο εαυτός τους στη δουλειά και δημιουργούν πιο βαθιές σχέσεις με τους συναδέλφους τους» σχολιάζει ο Joe Wiggins απ’ την εταιρεία εύρεσης εργασίας Glassdoor. «Ρώτα τον εαυτό σου αν προσπαθείς αρκετά ή αν συνειδητά παρουσιάζεις μια διαφορετική εικόνα του εαυτού σου. Το να συντηρείς ένα προσωπείο ανταγωνιστικότητας ή χαράς μπορεί να είναι εξαντλητικό. Αντίστοιχα το να μην είσαι χαρούμενος με τη δουλειά σου μπορεί να είναι ψυχοφθόρο και να επηρεάζει τη σχέση σου με το σπίτι σου και τους κοντινούς σου ανθρώπους».

Χαλιέσαι όταν μιλάς για τη δουλειά

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να προτιμάς να ρωτάς τους άλλους πώς τα πάνε στη δουλειά και να αποφεύγεις να μιλήσεις για σένα; Ίσως είναι σημάδι πως απλά αρνείσαι να παραδεχθείς ότι τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά σε αυτή την φάση.

Είσαι γενικά ενθουσιώδης και περήφανος γι’ αυτό που κάνεις ή κρατάς κλειστό το στόμα σου και προσποιείσαι ότι όλα είναι τέλεια, αποφεύγοντας να πεις οτιδήποτε σχετικό; Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία τότε πρόκειται για ένα προειδοποιητικό σημάδι πως κάτι δεν πάει καλά, επισημαίνει ο κ. Wiggins.

«Οι άνθρωποι που είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους τούς αρέσει να μιλάνε γι’ αυτό που κάνουν, επειδή είναι παθιασμένοι και με το αντικείμενο και με την εταιρεία όπου εργάζονται. Συστήνουν την εταιρεία σε φίλους, ενώ όσοι έχουν κάνει κακή επιλογή αποφεύγουν να μιλήσουν γι’ αυτό στο σπίτι και γενικά δεν θέλουν να ξοδεύουν άλλη ενέργεια γύρω απ’ τη δουλειά», προσθέτει.

Φεύγεις όσο δυνατόν νωρίτερα

Το να είσαι σε μια δουλειά που κοιτάς συνεχώς το ρολόι και τρέχεις να εξαφανιστείς με το που συμπληρώσεις το 8ωρο, είναι σημάδι ότι βρίσκεσαι στο λάθος μέρος ή κάνεις τη λάθος δουλειά γενικότερα. Αν σου άρεσε πραγματικά αυτό που κάνεις δεν θα σε πείραζε και τόσο να κάτσεις μισή ώρα παραπάνω.

Αντιθέτως όσοι είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους προσπαθούν να συμμετέχουν όσο πιο πολύ γίνεται σε κοινές εκδηλώσεις, εξόδους για ποτό μετά τη δουλειά και γενικότερα να είναι μέρος της ομάδας.

Ζηλεύεις τις δουλειές των άλλων

Το να ζηλεύεις κάποιον που κάνει συνεχώς επαγγελματικά ταξίδια σε μέρη που δεν σηκώνει το πορτοφόλι σου, που πληρώνεται πολύ καλύτερα από σένα ή που παίρνει πολλές μέρες άδεια παραπάνω είναι κάτι σχετικά αναμενόμενο. Όπως σημειώνει, όμως, η Sandra Hill, διευθύντρια του Page Personnel Finance, η ζήλια για ένα πρόσωπο έξω απ’ την επιχείρηση που εργάζεσαι είναι ένα σημάδι ότι δεν είσαι στο σωστό μέρος.

Κατεβάζεις καντήλια κάθε μέρα που πας

Αν κάθε πρωί σε πιάνει μαυρίλα και μόνο στη σκέψη ότι πρέπει να πας στη δουλειά, τα πράγματα δεν είναι καλά.

«Καμιά δουλειά δεν αξίζει να ρισκάρεις την υγεία σου ή την ευτυχία σου γι’ αυτή και αν η καθημερινότητά σου έχει αρχίσει να μοιάζει με ένα φαύλο κύκλο, τότε κάτι δεν πάει καλά» τονίζει ο επικεφαλής του πρακτορείου εύρεσης εργασίας Reed, James Reed.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν δουλεύεις για τα Σαββατοκύριακα κάνεις κάτι λάθος. Κάνε κάτι που θα σε κάνει να αγαπάς τις Δευτέρες», προσθέτει.

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κούρεμα έως 90% σε 400.000 καταναλωτικά δάνεια και κάρτες
Προηγούμενο άρθρο
Εφορία: Εως 30 Μαρτίου οι βεβαιώσεις αποδοχών στο Taxisnet
Μενού