ΑΣΕΠ-3Κ/2018-Παράταση: Υποψήφιοι που «μπλοκαρίστηκαν» ετοιμάζουν δικαστικές προσφυγές

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 198

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε η χθεσινή επιστολή των συμβασιούχων στην aftodioikisi.gr   , όπου καταγγέλλονταν ότι υπήρξε παρέμβαση του υπουργείο Εσωτερικών για να μην δοθεί παράταση στην Προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για τις 8.166 θέσεις καθαριότητας στους δήμους. Η aftodioikisi.gr, σε συνέχεια καταγγελιών που είχε δεχθεί από την Παρασκευή, δέχθηκε χθες δεκάδες μηνύματα αναγνωστών είτε ανέργων είτε συμβασιούχων που, όπως τονίζουν, δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν ηλεκτρονική δήλωση, καθώς έκλεισε το σύστημα του ΑΣΕΠ.  Μάλιστα, πολλοί από αυτούς, ζητούν να ανοίξει ξανά το σύστημα έστω για ένα 24ωρο τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Η aftodioikisi.gr δημοσιεύει ορισμένα χαρακτηριστικά μηνύματα:

-Μας λέγανε ότι θα δώσουν παράταση έως τη Δευτέρα και το ξαφνικά το έκλεισαν την Παρασκευή και μας άφησαν απέξω. Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για να δικαιωθούμε….

-Να δώσουν έστω ένα 24ωρο για μας που δεν προλάβαμε. Δεν μπορεί ο Σκουρλέτης να κάνει κουμάντο στο ΑΣΕΠ επειδή τα έχει κάνει μούτι. Αν δεν δώσουν παράταση θα πάμε δικαστικά.

-Μας ανασκάζουν να πάμε στα Δικαστήρια. Κύριε Σκουρλέρη ακούτε;

-ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 13:45 ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΟΗΣ . ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΡΟΛΟΙ ΕΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40 ΛΕΠΤΑ

– ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ότι δεν μπορέσαμε  να οριστικοποιήσουμε την αίτηση  τέκνου ΑΜΕΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΎΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 85%, στο διαγωνισμό  3Κ/2018 κατηγορία ΥΕ, από ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΣΕΠ. Σε ποιά νομική διάταξη στηρίζεται η ενέργεια του ΑΣΕΠ να κλείσει το σύστημα, ενώ βλέπατε ότι υπάρχουν ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΛΗΡΩΣ πριν ώρες και απεγνωσμένα επί ώρες τηλεφωνούσαμε ότι δεν μπορούμε να οριστικοποιήσουμε, με την απάντηση – μετά από πολύ ώρα – των τηλεφωνητών, «κλείσε – άνοιξε τον υπολογιστή, μπές – βγες από τη σελίδα μας, μεγάλη προσπάθεια -επιμονή και υπομονή». Συνεχώς δε και τις προηγούμενες ημέρες  έβγαιναν μηνύματα  «υπάρχει πρόβλημα, επικοινωνείστε με τον διαχειριστή, χανόταν ξαφνικά η εικόνα, δεν αποθηκεύονταν οι εγγραφές και πάλι από την αρχή τα γράφαμε.. και άλλα πολλά». Άλλη τέτοια ταλαιπωρία και αγωνία δεν έχουμε περάσει και με το δεδομένο ότι υπάρχει και άτομο ΑΜΕΑ κατά τα άνω. Η μη οριστικοποίηση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά μας, διότι εφαρμόζοντες την προκήρυξη, είχαμε δικαίωμα να  υποβάλουμε την αίτηση έως στις 14.00 ώρα της 23/3/2018. Με το δεδομένο μάλιστα της παράτασης για τους ίδιους λόγους στον ίδιο διαγωνισμό σε άλλη κατηγορία, εάν οι ηλεκτρονικές σας υπηρεσίες δεν ήταν σε θέση να επιλύσουν τα τεχνικά προβλήματα, υφιστάμενα προ πολλών ημερών, ο κάθε πολίτης σε τί ευθύνεται να ταλαιπωρηθεί επί ημέρες, ώρες ατελείωτες και να απωλέσει τελικά το δικαίωμά του να κριθεί μεταξύ ομοίων για εύρεση εργασίας τις δύσκολες μέρες που ζούμε και μάλιστα μεταξύ ατόμων  ΑΜΕΑ.

-Μετά την μη ανακοίνωση παράτασης του ΑΣΕΠ, για την προκήρυξη 3Κ/2018 ΥΕ, ήθελα να καταγγείλω, ότι τόσο, το απόγευμα της Πέμπτης 22/03/ όσο και το πρωινό της Παρασκευής 23/03/2018, η σελίδα του ΑΣΕΠ, στην κυριολεξία, σερνόταν.  Τη δε Παρασκευή από τις 12:00 έως τις 14:00μ.μ. δεν άνοιγε καν. Αποτέλεσμα του όλου κωλύματος, ήταν να μην μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε αιτήσεις που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα. Αυτό, είναι άδικο, τουλάχιστον ως προς τους υποψηφίους, που είχαν δημιουργήσει τις αιτήσεις τους και δεν κατέστη δυνατόν, να αποσταλούν. Θα μπορούσε ο ΑΣΕΠ, να ανοίξει τη σελίδα του για να σταλούν αυτές οι αιτήσεις, όχι για δημιουργία νέων αιτήσεων.

-Πότε εκδόθηκε η προκήρυξη, πότε κατατέθηκαν οι αιτήσεις, πότε ελέγχθηκαν, πότε θα βγουν τα αποτελέσματα είναι άξιο απορίας…

-και νομιζα οτι το ασεπ ειναι ανεξαρτητη αρχη. Ο κυριος υπουργος ομως κατι παραπανω θα ξερει.

-Ποιος ειναι ο σκουρλετης που επεμβαινει στο Ασεπ απαραδεχτο αφηστε το ασεπ να κανει τη δουλεια του

-Η σελίδα του ΑΣΕΠ ήταν εκτός τις περισσότερες ώρες της ημέρας σχεδόν τις περισσότερες μέρες. Σας στέλνω εικόνες από τις τελευταίες μέρες. Έχω στείλει άπειρες φορές mail στον ΑΣΕΠ και άλλες τόσες έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικά και ουδεμία απάντηση απάντηση που να εξηγεί τα τόσα τεχνικά προβλήματα σε μια πλατφόρμα τόσο ακριβοπληρωμένη από το Ελληνικό κράτος

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μενού