Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ρωτήσετε σε μια συνέντευξη για δουλειά

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 167

Μια συνέντευξη για μια θέση εργασίας μπορεί να κάνει ακόμη και τους πιο ήρεμους ανθρώπους να ιδρώσουν ενώ ακόμη κι ένα ακατάλληλο σχόλιο μπορεί να σταθεί μοιραίο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν μόνο τέσσερα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους εργοδότες.

Ο Ντέιλ Γουίλιαμς, διευθύνων σύμβουλος ειδικών προσλήψεων, «Yolk» και ο Σινίντ Μπάντινγκ, στο «Monster» μοιράζονται τα θέματα που πρέπει να αποφεύγονται στις συνεντεύξεις και μπορεί να σας εκπλήξουν.

Μιλώντας στο Glamour, οι Γουίλιαμς και Μπάντινγκ αποκάλυψαν τα 4 θέματα που θα σας προσγειώσουν.

1. Ποτέ μην χαρακτηρίζετε την επιδεξιότητά σας ως την μεγαλύτερη αδυναμία σας
Ενώ μπορεί να θεωρείται ότι αυτό είναι κάτι θετικό για εσάς, ο Γουίλιαμς λέει πως αυτή η απάντηση δεν είναι η καλύτερη. Όπως δήλωσε: «Αυτός που σας παίρνει συνέντευξη, πιθανότατα έχει ακούσει όλες τις ‘γενικές’ απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, επομένως αν προσπαθήσετε να κάνετε ένα δυνατό σας σημείο, να φανεί αδύναμο, δεν πρόκειται να εντυπωσιάσετε κανέναν».

Μάλιστα, συνιστά να είμαστε ειλικρινείς και να μην διστάσουμε να δείξουμε την αδυναμία μας.

2. Μην πείτε άσχημα λόγια για τον τωρινό σας εργοδότη
Ο Γουίλιαμς λέει ότι ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό, προσπαθήστε να μην παραπονεθείτε για τον πρώην ή τωρινό σας εργοδότη.

Προσθέτει πως αν κάνετε κάποιο περίεργο σχόλιο να ξεφύγει από το στόμα σας και στη συνέχεια προσπαθήσετε να το σώσετε παραθέτοντας κάποιες θετικές πτυχές, αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο.

3. Πείτε τους ότι ψάχνετε κι αλλού
Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία, ο Γουίλιαμς λέει πως δεν πρέπει να πείτε στους πιθανούς σας εργοδότες ότι δεν ψάχνετε αλλού. Όπως λέει, θα σας θεωρήσουν «είτε τεμπέληδες είτε ψεύτες» εάν έχετε επιλέξει να αποκλείσετε άλλες εταιρείες.

4. Αποφύγετε να συζητήσετε για το θέμα των διακοπών
Ενώ μπορεί να αναφερθεί στη συνέντευξη το θέμα των χρημάτων, αυτό που δεν πρέπει να συζητήσετε είναι ένα πιθανό επίδομα διακοπών.

Ο Μπάντινγκ λέει: «Ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε σε μια νέα θέση εργασίας, και δε θέλετε να φανείτε σαν κάποιος που ανυπομονεί για τις διακοπές».

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις
Προηγούμενο άρθρο
Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 5.066 θέσεις για την αντιπυρική περίοδο
Μενού