Από 25 Μαΐου οι αιτήσεις για ρύθμιση σε υπερχρεωμένους αγρότες

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 148

Στις 25 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη των αγροτών στη ρύθμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για τους υπερχρεωμένους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης.

«Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις, παρέχουν τη δυνατότητα οριστικής διευθέτησης των αγροτικών δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης και πρόσθεσε «θα γίνουν με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και με βασικό μέλημα την ελάφρυνση των πραγματικά αδύναμων αγροτών και κτηνοτρόφων».

Σημείωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει μέχρι τώρα λόγω καθυστέρησης στη βεβαίωση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ, ενώ υπογράμμισε πως στη συγκεκριμένη ρύθμιση θα υπάγονται οι οφειλές των αγροτών και κτηνοτρόφων, στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο.

Ξεκαθάρισε πως το τελικό ποσό της διαγραφής του κεφαλαίου θα εξαρτάται από την τρέχουσα ατομική περιουσιακή κατάσταση του αιτούντος, όπως αυτά θα προκύπτουν από τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά του, με στόχο την βιώσιμη λύση της ρύθμισης και την ανταπόκριση της κάθε ξεχωριστής αίτησης στα ατομικά δεδομένα κάθε δανειολήπτη ξεχωριστά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω ρύθμιση, περιλαμβάνει 100% διαγραφή των τόκων υπερημερίας καθώς και διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων του δημοσίου.
Επίσης, όσοι ενταχθούν, θα έχουν την επιλογή άμεσης εξόφλησης του εναπομείναντος οφειλόμενου ποσού μέσα σε 5 μήνες, όπως είπε ο κ. Κόκκαλης, που σε αυτή την περίπτωση η διαγραφή του κεφαλαίου μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 60%, ενώ σε περίπτωση αποπληρωμής της εναπομείνασας οφειλής μέσα σε διάστημα 10 ετών (120 δόσεων), η διαγραφή του κεφαλαίου μπορεί να φθάσει μέχρι και 40%.

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τα νέα μέτρα για τη φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών
Προηγούμενο άρθρο
Παιδικοί σταθμοί: Έρχεται η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ -Τι αλλάζει φέτος
Μενού