Αχτσιόγλου: Θα εξετάσουμε τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης των συντάξεων

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 207

Οι συντάξεις δεν θα πέσουν κάτω από τα 300 ευρώ, έχουμε διασφαλίσει την εθνική σύνταξη, η οποία, με το νέο σύστημα, θα ανέρχεται στα 384 ευρώ και σε αυτή προστίθεται το ανταποδοτικό κομμάτι, είπε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σήμερα στην ΕΡΤ.

Είπε ότι κάποια δημοσιεύματα συγκρίνουν τις συντάξεις όπως θα έβγαιναν αν δεν είχαν μεσολαβήσει μνημονιακές περικοπές, με τις συντάξεις που βγάζει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Υπογράμμισε ότι η περικοπή της προσωπικής διαφοράς αφορά εκείνους οι οποίοι ήταν συνταξιούχοι πριν από τον Μάιο του 2016 και των οποίων, με βάση τον παλαιό τρόπο υπολογισμού σε σχέση με τον νέο, η σύνταξη ήταν λίγο μεγαλύτερη, και εκεί ορίστηκε ότι αυτή η προσωπική διαφορά θα περικοπεί έως 18%.

Η κα Αχτσιόγλου ανέφερε ωστόσο ότι αυτή η συμφωνία είχε δεδομένα χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε υπεραπόδοση εσόδων για τα Ασφαλιστικά Ταμία και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη από τους στόχους που είχαν συμφωνηθεί και ότι ως εκ τούτου υπάρχουν περιθώρια επαναξιολόγησης.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
«Εμπλοκή» με το ΚΕΑ -Δεν μπήκαν τα χρήματα, τι απάντησε η Φωτίου (βίντεο)
Προηγούμενο άρθρο
Κοινωφελής εργασία: Τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι
Μενού