Επίδομα παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα αιτήσεων -Πότε πληρώνεται η Γ’ δόση

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 178

Στο τέλος της επόμενης βδομάδας θα κλείσει προσωρινά η πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης Α21 ενόψει της πληρωμής της Γ’ δόσης του Επιδόματος Παιδιού που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Ιουλίου (μηνών Μαΐου – Ιουνίου). Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο ΟΠΕΚΑ και υπογραμμίζει:

Στο πλαίσιο αυτό όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλλουν έγκαιρα την αίτησή τους μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 23:59 για να συμπεριληφθούν στην πληρωμή της Γ’ Δόσης του Επιδόματος Παιδιού, στις ιστοσελίδες του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) και με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.

Επισημαίνεται ότι ήδη δίνεται η δυνατότητα διορθωτικών παρεμβάσεων σε ορισμένα στοιχεία των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί (πχ διόρθωση ΙΒΑΝ).
Συγκεκριμένα, από τις ως άνω ιστοσελίδες οι δικαιούχοι μπορούν:

α) να τροποποιούν άμεσα τα γενικά στοιχεία μίας εγκεκριμένης – πληρωμένης αίτησης: Αλλαγή λογαριασμού ΙΒΑΝ, τηλεφώνου, διεύθυνσης, email.
(Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός ΙΒΑΝ που δηλώσατε αντιστοιχεί σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό που τηρείτε σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα και στον οποίο είστε κύριος/α δικαιούχος ή συνδικαιούχος).

β) Από σήμερα 13/7/18 είναι δυνατή η υποβολή νέας αίτησης σε εγκεκριμένες με μηδενικά ποσά περιπτώσεις που εκ παραδρομής ο δικαιούχος δεν είχε συμπεριλάβει κανένα εξαρτώμενο τέκνο στην αρχική αίτηση.

Εξακολουθεί η δυνατότητα οριστικής υποβολής των αιτήσεων Α21 που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά.

Ανακοινώνουμε επίσης ότι έως σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 13:00 έχουν εγκριθεί πάνω από 705.000 αιτήσεις. Ποσοστό 96% του συνόλου όσων έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία.

Οι τεχνικές δυνατότητες της πλατφόρμας εγγυώνται πως όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση Α21 μέχρι τις 20 Ιουλίου έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, ώστε να πληρωθούν κανονικά στις 25-27 Ιουλίου. Προαπαιτούμενο για την υποβολή της αίτησης Α21 είναι η υποβολή και η εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για τα εισοδήματα του 2017.

Η πλατφόρμα θα ξανανοίξει μετά την πληρωμή και θα παραμείνει διαθέσιμη στους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν Α21 μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018. Σε κάθε 2μηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018.

Η πληρωμή της Δ΄ δόσης (μηνών Ιουλίου Αυγούστου) θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου για όσους έχουν υποβάλει δήλωση Α21 ως την 20 Σεπτεμβρίου 2018.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Βάσεις 2018: Πώς θα κινηθούν ανά σχολή -Τελευταίες εκτιμήσεις
Προηγούμενο άρθρο
ΟΑΕΔ -Κοινωφελής: Πότε θα δημοσιευτεί η πρόσκληση για προσλήψεις 30.436 ανέργων σε ΟΤΑ
Μενού