Αχτσιόγλου: Οι 3 προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 145

Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η καταπολέμηση της παραβατικότητας και της επισφάλειας στην αγορά εργασίας αποτελούν τις τρεις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας για τους τρεις αυτούς πυλώνες προτεραιοτήτων στην ΕΡΤ1, η κα Αχτσιόγλου τόνισε ότι όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις, ήδη «οι ενεργές κλαδικές συμβάσεις αριθμούν 25», ενώ υποστήριξε ότι «οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις θα αρχίσουν να επεκτείνονται και να υπερισχύουν των επιχειρησιακών».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «από την πλευρά του κράτους έχει κλείσει αυτό το ζήτημα και τώρα είναι στα χέρια των κοινωνικών εταίρων να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις, με τις οποίες μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν και να πετυχαίνουν καλύτερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας σε όλη την κλίμακα».

Στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού η κα Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «θα προχωρήσουμε και θα λάβουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα».

Για την καταπολέμηση της παραβατικότητας και της επισφάλειας στην αγορά εργασίας ανακοίνωσε ότι ενισχύεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) με 200 άτομα προσωπικό μέσα από μετακινήσεις και νέες προσλήψεις, επισημαίνοντας ότι 200 θέσεις είχε καταργήσει η Νέα Δημοκρατία.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το υπουργείο προέβη και σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θωρακίζουν δικαιώματα που υπήρχαν ήδη, ενώ μπήκαν κανόνες και στις εργολαβίες.

Τέλος, για το θέμα της ανεργίας δήλωσε ότι η μείωσή της είναι πραγματική. «Με τον ίδιο τρόπο που μετρούσε η ΕΛΣΤΑΤ την ανεργία πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, με τον ίδιο τρόπο τη μετράει και σήμερα», υποστήριξε.

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Μέσω ΑΣΕΠ οι 1.200 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία
Προηγούμενο άρθρο
Επίδομα 1.000 ευρώ σε 191 ανέργους
Μενού