Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας: Η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 163

Η Ελλάδα βγήκε επιτυχώς από το τελικό, τριετές πρόγραμμα στήριξης, το οποίο είχε συναφθεί τον Αύγουστο του 2015 προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης κρατικού χρέους, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ).

«Σήμερα μπορούμε με ασφάλεια να τερματίσουμε το πρόγραμμα του ΕΜΣ χωρίς ακολουθούντα προγράμματα, καθώς, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2010, η Ελλάδα μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της», τόνισε ο Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΜΣ, στην ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο χρηματοπιστωτικός θεσμός.

«Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια του Ελληνικού λαού, την καλή συνεργασία με τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση και την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μέσω δανείων και ελάφρυνσης χρέους», πρόσθεσε ο Σεντένο.

Ο ΕΜΣ εκταμίευσε συνολικά 61,9 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε τρία χρόνια για να υποστηρίξει τη δημοσιονομική προσαρμογή και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Άλλα 24,1 δισεκ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα στην ελληνική κυβέρνηση εντός των ορίων του προγράμματος στήριξης δεν χρειάστηκε να εκταμιευθούν, διευκρίνισε το ευρωπαϊκό ταμείο.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Γερμανοί αναλυτές: Το 1/3 των Ελλήνων απειλείται από την φτώχια
Προηγούμενο άρθρο
Παρελθόν το Μνημόνιο από αύριο πρωί -Τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα
Μενού