Ποιους αφορά η μείωση του ΕΝΦΙΑ

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 186

«Νεκρανάσταση» του εφιαλτικού σεναρίου της ΔΕΘ του 2014 περί ΕΝΦΙΑ συνιστούν οι αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σύμφωνα με την Πανελλλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΜΙΔΑ, την επόμενη των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρας, οι δηλώσεις του σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ «επιβεβαίωσαν δυστυχώς τους χειρότερους φόβους που είχε εκφράσει η ΠΟΜΙΔΑ με την προχθεσινή ανοικτή επιστολή της προς τους πολιτικούς αρχηγούς. Η μείωση του φόρου κατά 30-50%, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, δεν θα αφορά τους μεσαίους ιδιοκτήτες, που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες θυσίες στα χρόνια της κρίσης. Αντίθετα, αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν πολλαπλάσια προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια εσόδων από την «ελάφρυνση» των μικρότερων ιδιοκτησιών κατά έως και 70€ ετησίως!

Το χειρότερο όμως είναι ότι επανέρχεται το παράλογο και εφιαλτικό σενάριο της μετατροπής του ΕΝΦΙΑ σε ΦΑΠ με εξαπλάσια δημοσιονομική απόδοση, χρεώνοντας ποσά που δεν θα υπάρχει ούτε τρόπος, αλλά ούτε και λόγος πλέον να καταβληθούν, και που θα οδηγήσει σε εισπρακτικό «Βατερλώ», με αποτέλεσμα την ανάγκη επιβολής και νέων φόρων. Ας πάψουν κάποιοι να φαντάζονται και να νομίζουν ότι μπορούν επ΄άπειρο να φορολογούν ανύπαρκτα εισοδήματα και απαξιωμένες περιουσίες…

Η ΠΟΜΙΔΑ επαναλαμβάνει τις θέσεις της για αναγκαία μεταρρύθμιση του ΕΝΦΙΑ με στόχο την αποκατάσταση στοιχειώδους φορολογικής λογικής και αναπτυξιακής προοπτικής:

  • Σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ζητούμενου από τον ΕΝΦΙΑ στο 50%  του σημερινού, σε μια τετραετία, κατά ποσοστό 20% το πρώτο έτος (που ισοδυναμεί με διαγραφή της τελευταίας δόσης) και μετά κατά 10% ετησίως!
  • «ΕRGA OMNES» μείωση του ΕΝΦΙΑ!  Όποια μείωση υιοθετηθεί, να είναι αληθινή και να αφορά εξ ίσου ποσοστιαία όλους τους φορολογουμένους, χωρίς αποκλεισμό ή δυσμενή μεταχείριση καμιάς  κατηγορίας τους, και ιδιαίτερα εκείνων που πλήρωσαν τα περισσότερα κατά τα χρόνια της κρίσης.
  • Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου και της σκανδαλώδους φοροασυλίας της εκτός σχεδίου γης».

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τι αλλάζει στο επίδομα στέγασης -Ποιοι το δικαιούνται
Προηγούμενο άρθρο
Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές των φοιτητών
Μενού