Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για 2.959 πυρόπληκτους ιδιοκτήτες ακινήτων

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 200

Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για 4.615 εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, για τα οποία έχει εκδοθεί δελτίο επανελέγχου, χορηγεί η ΑΑΔΕ.

Η ΑΑΔΕ πραγματοποιεί σήμερα νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για 2.959 φορολογούμενους και από αύριο θα μπορούν αυτοί να ενημερωθούν για τη διαμόρφωση των δόσεων τους.

Εντός της εβδομάδας θα ακολουθήσει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ από την ΑΑΔΕ για πυρόπληκτους φορολογούμενους.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

Σήμερα, Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πραγματοποιεί νέα εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018 σε 2.959 φορολογούμενους, με την οποία χορηγεί απαλλαγή σε 4.615 εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων, για τα οποία έχει εκδοθεί δελτίο επανελέγχου, ύστερα από τις πυρκαγιές στην Αττική, στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.

Η απαλλαγή χορηγείται κατόπιν επεξεργασίας των στοιχείων, που εστάλησαν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και τα δεδομένα, που συγκεντρώθηκαν και επαληθεύθηκαν μέσω του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών της ΑΑΔΕ.

Τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα αναρτηθούν εντός της ημέρας στο λογαριασμό των φορολογουμένων στο Περιουσιολόγιο (www.aade.gr).

Από αύριο, 28/09/2018, οι παραπάνω φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη διαμόρφωση των δόσεών τους, μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet (Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης).

Κατ΄ εφαρμογή σημερινής σχετικής τροπολογίας, εντός της επόμενης εβδομάδας, θα ακολουθήσει νέα εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τη χορήγηση απαλλαγής στους φορολογούμενους εκείνους, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της τροπολογίας.

 

Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τι θα συμβεί αν εργαζόμενος δεν πάει στη δουλειά λόγω κακοκαιρίας
Προηγούμενο άρθρο
Παράθυρο για λύση σε 70.000 δάνεια με ελβετικό φράγκο
Μενού