Έρχονται ρυθμίσεις – ανάσα για μικροοφειλέτες – Τα σενάρια που εξετάζονται

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 159

Σχέδια για ένα πάγιο σύστημα ρύθμισης οφειλών προς τα Ταμεία και την Εφορία στα πρότυπα ενός “λάιτ” εξωδικαστικού μηχανισμού επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Στόχος είναι, σύμφωνα με το “Έθνος”, να μπορέσουν να ρυθμίσουν χρέη τους όσοι αποκλείονται σήμερα από το αυστηρό πλαίσιο, παρότι διαθέτουν την απαραίτητη ρευστότητα και θέλουν να αποπληρώσουν.

Στο τραπέζι βρίσκεται ο… μπούσουλας του εξωδικαστικού, με σκοπό να φτιαχτεί ένας νέος μηχανισμός ο οποίος θα χωρά τους παραπάνω οφειλέτες. Για παράδειγμα, επιτηδευματίες που αποκλείονται από τις σημερινές ρυθμίσεις επειδή έχουν κλείσει τα βιβλία τους ή δεν είχαν κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα την τελευταία τριετία πριν από την αίτηση, μισθωτούς ή συνταξιούχους.

Οι συζητήσεις είναι ακόμα πρώιμες και τα σενάρια που εξετάζονται πολλά. Στόχος είναι να καθιερωθεί και μια ρύθμιση 36 δόσεων για χρέη έως 3.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, θα μπορούσε να επεκταθεί η δυνατότητα ρύθμισης σε έως 120 δόσεις για χρέη από 3.000 έως 50.000 ή έως 125.000 ευρώ με “κούρεμα” προσαυξήσεων αντίστοιχο του εξωδικαστικού μηχανισμού – έως 85%- σε πληθυσμιακές ομάδες που αποκλείονται από την υπάρχουσα ρύθμιση.

Στις προϋποθέσεις ένταξης εξετάζεται το ενδεχόμενο να παίζουν ρόλο δύο βασικοί παράγοντες: το φορολογητέο εισόδημα και η περιουσία.

 

 

Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τα ονόματα 3.383 δικαιούχων του προγράμματος για νέους αγρότες στην Κ. Μακεδονία
Προηγούμενο άρθρο
Eπίδομα θέρμανσης 2018: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και τα κριτήρια χορήγησης
Μενού