Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη έως το 2020 με κρυφά… μπόνους

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 173

Κρυφά μπόνους για σύνταξη έως 10 χρόνια νωρίτερα με μικρότερα όρια ηλικίας και με μειώσεις στα τελικά ποσά από 20 ευρώ έως 115 ευρώ δίνει η έξοδος με πρόωρη σύνταξη για τους ασφαλισμένους που σκοπεύουν να κάνουν αίτηση το 2018, το 2019 και το 2020.

Από την άλλη, όσοι επιλέξουν την πλήρη σύνταξη θα πρέπει να έχουν πάνω από 37 χρόνια για να μετριάσουν τις απώλειες που προκαλεί ο νέος υπολογισμός συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου.

Ειδικά για τους ασφαλισμένους που προέρχονται από Ταμεία ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ κ.λπ.), όπως και των τραπεζών (Εθνικής, Alpha, Eurobank-Εργασίας, ΑΤΕ-Πειραιώς, Αττικής, πρώην Εμπορικής, κ.λπ.), η πλήρης σύνταξη με τα όρια ηλικίας που ισχύουν για όσους έχουν ένσημα 35ετίας με ασφάλιση πριν από το 1983 αποδίδει περισσότερα σε σχέση με τις συντάξεις που έχουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν προ νόμου Κατρούγκαλου! Οι συντάξεις τους παίρνουν προσαύξηση 0,075% λόγω υψηλότερων εισφορών που έχουν καταβάλει σε σχέση με το 20% που είναι στο ΙΚΑ, πλην όμως τα ποσά μπορεί να φαίνονται μεγαλύτερα αλλά βγαίνουν με επιφύλαξη γιατί τα Ταμεία δεν έχουν πάρει τελικές οδηγίες για τον τρόπο που θα υπολογίζουν την προσαύξηση ενσήμων. Οι περισσότερες αποφάσεις δεν έχουν οδηγίες και οι συντάξεις είναι, λίγο-πολύ, «στον αέρα».

Στη μειωμένη σύνταξη τα κέρδη είναι η αποχώρηση με όρια ηλικίας που ξεκινούν από τα 50, 52 και 55 για τις μητέρες ασφαλισμένες πριν από το 1993 στο ΙΚΑ. Με τις κοινές διατάξεις, μειωμένη σύνταξη παίρνουν από το ΙΚΑ οι άνδρες και γυναίκες που συμπληρώνουν από 4.500 έως και 9.900 ημέρες ασφάλισης με όρια ηλικίας από 56,5 έως 62 ετών.

Σε πάρα πολλές κατηγορίες η μειωμένη σύνταξη είναι τελικώς πιο συμφέρουσα σε σχέση με το παρελθόν!
Οι ηλικίες συνταξιοδότησης δεν μεταβάλλονται για όσους έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις ασφάλισης και ενσήμων έως το 2012 και μέχρι τις 18/8/2015 είχαν και την ηλικία των 50 έως 60 ετών.

Τα όρια ηλικίας μεταβάλλονται όμως για όσους συμπληρώνουν τις ηλικίες των 50 έως 60 ετών από 19/8/2015 και μετά.

Πηγή :enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
32 θέσεις εργασίας σε Εκπαιδευτικούς Φορείς στο εξωτερικό
Προηγούμενο άρθρο
Σήμα κινδύνου από ΙΟΒΕ: Σημαντική επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο
Μενού