Οι βασικές αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 162

Σύμφωνα με την υπ’αριθ. Δ13/ΟΙΚ./33475/1935 ΚΥΑ (ΦΕΚΒ΄2281/15-06-2018 5 οικ.2961-10/24/1/2017 «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», τροποποιούνται βασικά σημεία του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.

Οι βασικότερες αλλαγές είναι οι εξής:

α. Οι δικαιούχοι και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού που δύνανται να εργαστούν και δε διαθέτουν κάρτα ανεργίας, εγγράφονται υποχρεωτικά, σύμφωνα με την ΚΥΑ στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το μήνα έγκρισης της αίτησής τους.

β. Ειδικά οι δικαιούχοι ενήλικες έως 45 ετών, που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση υποχρεούνται, κατόπιν σχετικής ειδοποίησης, είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε (α) σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή στα παραρτήματα αυτών, (β) εσπερινά γυμνάσια.

Για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες την ημέρα έναρξης ισχύος της νέας ΚΥΑ, η εισοδηματική ενίσχυση παραμένει σταθερή μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έγκρισής της ή τελευταίας τροποποίησης. Με την πάροδο του εν λόγω διαστήματος, οι δικαιούχοι υποβάλλουν νέα αίτηση σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται .

Επιπλέον, όσες αιτήσεις δικαιούχων δεν έχουν τροποποιηθεί το τελευταίο εξάμηνο θα πρέπει να προβούν σε τροποποίηση μέχρι και τον Νοέμβριο.

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΔΕΗ: Πώς ρυθμίζονται οι οφειλές -Όλες οι λεπτομέρειες
Προηγούμενο άρθρο
Επιπλέον 9.455 δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ”
Μενού