Τελευταία προθεσμία για ρύθμιση των αυθαιρέτων

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 206

Στο να μην δώσει νέα παράταση για την “τακτοποίηση” των αυθαιρέτων προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου για να τα… τακτοποιήσουν, επωφελούμενοι από την έκπτωση 20% στο ύψος του προστίμου.

Όσοι δεν πάνε να δηλώσουν τα αυθαίρετά τους μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας, μπορούν να το κάνουν στη συνέχεια, διασφαλίζοντας όμως, μικρότερη έκπτωση επί του προστίμου που προβλέπει ο νόμος (10%) έως τις 8 Απριλίου 2019.
Έπειτα από αυτή την ημερομηνία, οι δηλώσεις αυθαιρέτων μπορούν να συνεχιστούν ως τις 8 Οκτωβρίου 2019, αλλά με προσαύξηση του ενιαίου ειδικού προστίμου κατά 10% και από 9 Οκτωβρίου 2019 και μετά με προσαύξηση κατά 20%.

Υπενθυμίζεται ότι οι διατάξεις του τελευταίου νόμου δίνουν τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης του προστίμου κατά 10%, όταν ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει μελέτη στατικής επάρκειας, ενώ αντίθετα το πρόστιμο αυξάνεται 10% εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση βρίσκεται σε περιοχές προστασίας για τις οποίες έχουν εκδοθεί και ισχύουν προεδρικά διατάγματα καθορισμού όρων δόμησης.

 

Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Έρχονται 94.900 επιδοτούμενες θέσεις κατάρτισης (ΦΕΚ)
Προηγούμενο άρθρο
Επίδομα ανεργίας έως 360€ το μήνα σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους
Μενού