Όλο το σχέδιο για Κοινωνικό Μέρισμα, Επίδομα Ενοικίου & Θέρμανσης -Οι δικαιούχοι

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 155

Σε γραμμή προτεραιότητας είναι οι εξαγγελίες για καταβολή κοινωνικού μερίσματος και επιδομάτων στέγασης, θέρμανσης.

Χθες, εκφράστηκε η δυνατότητα να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός για το επίδομα θέρμανσης από την υπεραπόδοση του πλεονάσματος, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί πλήρως η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης θα είναι 10% και η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αντίστοιχη αύξηση του επιδόματος θέρμανσης»

Το κοινωνικό μέρισμα, που θα καταβληθεί στο τέλος του έτους στα περυσινά πρότυπα, περιλαμβάνεται στην πρόβλεψη για διεύρυνση των δικαιούχων επιδομάτων θέρμανσης, στέγασης (ενοικίου) και αναδρομικών σε -τουλάχιστον- 400.000 δικαιούχους.

Επίδομα Ενοικίου

Τονίζεται πως το υπουργείο Εργασίας προωθεί νομοθετική ρύθμιση που θα τροποποιεί την απόφαση για καταβολή του σχετικού επιδόματος.

Το μέτρο στοχεύει σε νοικοκυριά που δεν έχουν πρώτη κατοικία ή πληρώνουν δάνειο για αυτήν.

Θα ωφεληθούν 1 εκατ. δικαιούχοι με ποσά από 840 ευρώ έως 2.520 ευρώ το χρόνο

Οι 400.000 από αυτούς είναι 25 – 45 χρονών.

Υπενθυμίζεται, πως ο υπ. Οικονομικών σε επίκαιρη συνέντευξή του τόνιζε ότι το μέτρο είναι μόνιμο και «όποιος πάρει το επίδομα στέγασης θα το πάρει από 1/1/2019, δηλαδή θα πάρει και το ’19, θα πάρει και το ’20 και το ’21 και το ’22 και πάει λέγοντας».

Τα κριτήρια για την καταβολή της ειδικής ενίσχυσης βρίσκονται υπό συνεχή τροποποίηση, με δεδομένο την απορρόφηση μεγαλύτερου κονδυλίου.

Σε κάθε περίπτωση, τα κριτήρια, όπως και το ύψος των δικαιούχων, θα επηρεαστούν από την απόφαση για τις συντάξεις ως αντίμετρα και από τα στοιχεία του (διευρυμένου) προϋπολογισμού.

Εκτός από τις συγκεκριμένες παροχές, στα μέτρα περιλαμβάνονται:

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά 10% το 2019

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες

Η σταδιακή μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 25% σε ορίζοντα τετραετίας

Η μείωση κατά 5% του φόρου στα μερίσματα (από 15% σε 10%), η επιδότηση στις ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους εργαζόμενους καθώς και οι προσλήψεις 4.500 καθηγητών παράλληλα με την μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων 3.000 εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας Μηχανικών στην Ελλάδα & στο Εξωτερικό
Προηγούμενο άρθρο
“Καίγονται” δύο μισθοί για θέρμανση – 310 ευρώ περισσότερα θα πληρώσει μια τετραμελής οικογένεια
Μενού