Μόλις το 12% των ανέργων δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 119

Χωρίς επίδομα ανεργίας καλείται να ζήσει το 88% των ανέργων στην Ελλάδα, καθώς όπως παραδέχτηκε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ μόλις το 12% των ανέργων το λαμβάνει. Την ίδια στιγμή περίπου το 70% των ανέργων βρίσκονται σε καθεστώς μακροχρόνιας ανεργίας.

Η ζοφερή αυτή πραγματικότητα προκύπτει από όσα δήλωσε η διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό News24/7.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, το σύνολο των ανέργων είναι 906.000 άτομα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ είναι 844.700, ενώ 653.000 είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι, δηλαδή, είναι άνεργοι άνω των 12 μηνών. Επίσης, όπως τόνισε, μόλις το 12% των ανέργων, δηλαδή 150.000 άνθρωποι, καλύπτονται από το επίδομα ανεργίας.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ η μακροχρόνια ανεργία καλύπτει μεγάλο ηλικιακό φάσμα ενώ όποιος είναι πάνω από 45 ετών, έχει λίγες ευκαιρίες να μπει στην αγορά εργασίας.

Μεταξύ άλλων, η Μ. Καραμεσίνη σημείωσε ότι συνολικά δίνεται 1,5 δισ. το χρόνο για την ανεργία, σε επιδόματα και προγράμματα.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μενού