Ερχονται 400 μόνιμες προσλήψεις στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 178

Την αλλαγή της νομοθεσίας που θα μετατρέπει σε αυτοτελή υπηρεσία την διεύθυνση Υποδοχής και Ταυτοποίησης για τους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και τουλάχιστον 400 προσλήψεις προσωπικού που θα καλύψουν τις κενές θέσεις του νεοσυσταθέν υπουργείου ανήγγειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.Στην ουσία ο κ. Βίτσας προανήγγειλε την διεξαγωγή διαγωνισμού για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν για την πρόσληψη σχεδόν 8.500 εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (3Κ/2018).

Υπενθυμίζουμε οτι μέχρι τωρα κενά αυτα καλύπτονται απο εποχικό προσωπικό και απο το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βίτσας προανήγγειλε την αλλαγή της νομοθεσίας, με τροπολογία που θα κατατεθεί τον Φεβρουάριο, η οποία θα μετατρέπει σε αυτοτελή υπηρεσία την διεύθυνση Υποδοχής και Ταυτοποίησης για τους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και αυτό

Πάντως, ο κ. Βίτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την δυσαναλογία που υπάρχει μεταξύ εισροών μεταναστών και προσφύγων και επαναπροωθήσεων (44.000 ήρθαν μόλις 280 έφυγαν) υπογράμμισε ότι το πρόβλημα έγκειται στην δυσλειτουργία του υπάρχοντος συστήματος αλλά και στα νομικά όπλα που έχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να παρατείνουν την διαμονή τους στη χώρας αιτούμενοι άσυλο.

Ο κ. Βίτσας αναφερόμενος στην υπάρχουσα κατάσταση τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει εξομάλυνση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων των νησιών με την μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα. Ωστόσο τόνισε ότι το πρόβλημα θα συνεχίζει να υπάρχει όσο υπάρχει πόλεμος στην Συρία και όσο δεν υπάρχει ενιαία πολιτική αντιμετώπιση του προβλήματος από την ΕΕ.

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Εως το τέλος του έτους θα έχουν πληρωθεί τα εφάπαξ στους δημόσιους υπαλλήλους
Προηγούμενο άρθρο
ΕΝΦΙΑ: Έρχονται μειώσεις -Ποιους αφορούν και πόσο θα πληρώσουν
Μενού